На Чернігівщині рятувальники провели командно-штабні тренування щодо відпрацювання дій в разі виникнення НС на арсеналі зберігання боєприпасів

На Чернігівщині рятувальники провели командно-штабні тренування щодо відпрацювання дій в разі виникнення НС на арсеналі зберігання боєприпасів

22.06.13 08:15 0 808
20-21 червня Управлінням ДСНС України у Чернігівській області, у відповідності до плану роботи, проведені командно-штабні тренування оперативних груп пересувного пункту управління у надзвичайних ситуаціях при оголошенні сигналу "Збір - аварія". Керував ходом тренувань перший заступник начальника обласного управління ДСНС підполковник служби цивільного захисту Олександр Пугач.

Згідно тактичного задуму тренувань, о 05:10 у Ічнянському районі на території військової частини внаслідок прямого влучення блискавки виникла пожежа на одному зі сховищ для зберігання боєприпасів. Останні під впливом полум’я почали вибухати та розлітатися по певному радіусу. Це призвело до загорянь в лісах й вогонь став поширюватися у бік 3-х сіл. У одному з них зайнялися кілька будівель. Крім того, в зоні ураження боєприпасами опинилися мешканці деяких населених пунктів.

У зв’язку з цим, особовий склад оперативних груп пересувного пункту управління був зібраний за сигналом "Збір-аварія". Після цього теоретично відпрацьовувався ряд завдань за тематикою тренувань. Це і: оперативна обробка та передача інформації про ситуацію; слідування до місця події та розгортання там роботи мобільної оперативної групи, пересувного пункту управління та зведеного загону рятувальників; організація пожежогасіння та евакуації населення; надання медичної та психологічної допомоги постраждалим; взаємодія з органами влади, відомчими протипожежними формування та іншими службами, що залучаються до ліквідації надзвичайної ситуації, тощо.

Згідно отриманих ввідних було розроблено рішення по ним, проведено розрахунки необхідних сил, засобів і матеріально-технічного забезпечення під час ліквідації надзвичайної ситуації та щодо захисту населення, опрацьовано ряд керівних та внутрішніх документів.

В ході тренування, задіяний в ньому особовий склад апарату та підрозділів Управління ДСНС України у Чернігівській області приймав тактично грамотні рішення та справилися зі всіма ввідними задачами.

У ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Олексій Кайда скерував ...
Наступна новина: Житомирщина: пам’ятати ...

КОМЕНТАРІ