Чернігів: Міський голова: тролейбусна лінія по вул. 50 років ВЛКСМ потрібна!

Чернігів: Міський голова: тролейбусна лінія по вул. 50 років ВЛКСМ потрібна!

22.06.13 13:00 0 835
Чернігівський міський голова Олександр Соколов вважає будівництво тролейбусної лінії по вул. 50 років ВЛКСМ важливим та актуальним проектом. Про це він сказав в інтерв'ю ТРА "Новий Чернігів", відповідаючи на питання про критичні зауваження щодо доцільності та вартості цього будівництва.

О.Соколов підкреслив, документація проекту розроблена профільною організацією, що має необхідні дозволи і ліцензії на виконання такого виду робіт. Вона пройшла державну експертизу.

Міський голова також зазначив, що за проектом є необхідність прокладання повністю нової тролейбусної лінії, оскільки наявні опори не зможуть витримати необхідне навантаження. Крім того, у проекті закладена вартість робіт з поліпшення дорожнього покриття – це близько 1 км дороги.

"Доцільність тролейбусної лінії по вул. 50 років ВЛКСМ визначена ще й тим, що мікрорайон активно розвивається, його населення зростає, а тому питання належного транспортного сполучення з різними частинами Чернігова є актуальним та на часі. Не варто забувати, що тролейбус належить до екологічно чистого виду транспорту і забезпечує безкоштовний проїзд пільгових категорій населення", - сказав О.Соколов.

Фінансуватиметься проект як з державного, так і з міського бюджетів. Його орієнтовна вартість становить близько 10 млн. грн. Керівник міста наголосив, що не варто порівнювати тролейбусну лінію на Масани по вул. Любецькій із цією тролейбусною лінією, оскільки ціни на матеріали та вартість виконання робіт із 2010 року суттєво змінилися.

Ірина Синельник
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ