Чернігівщина: Володимир Хоменко: «На державних службовців покладена висока і відповідальна суспільна місія – бути провідниками ідей оновлення держави»

Чернігівщина: Володимир Хоменко: «На державних службовців покладена висока і відповідальна суспільна місія – бути провідниками ідей оновлення держави»

22.06.13 13:30 0 870
На цьому голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко наголосив під час урочистостей з нагоди Дня державної служби.

«Саме на державних службовців покладена висока і відповідальна суспільна місія – бути провідниками ідей оновлення держави.

Як зазначив Президент України Віктор Янукович: „ в умовах модернізації усіх сфер суспільного життя саме від компетентних, ініціативних, кваліфікованих кадрів залежить реалізація розпочатих нами соціально-економічних реформ, розвиток громадянського суспільства, забезпечення добробуту співвітчизників”.

Відтак створення корпусу державних службовців, які б високопрофесійно забезпечували законність і права громадян, є важливою умовою підвищення якості життя громадян України, утвердження свободи й демократії, забезпечення конкурентоспроможності вітчизняної економіки на міжнародному рівні», - підкреслив очільник області.

За його словами, першочерговим завданням, спрямованим на забезпечення ефективної роботи владних органів щодо реалізації реформ в Україні, є формування нової моделі кадрової роботи в органах державної влади, пошук, розкриття нових можливостей людського потенціалу.

З усіх організаційних ресурсів саме «людський ресурс», або «людський потенціал», є на сьогоднішній день тим резервом, що приховує найбільші можливості для підвищення ефективності функціонування органів державної влади.

Особливої ваги цей аспект набуває в контексті сучасних реформ, основною метою яких є становлення професійної, високоефективної, стабільної, авторитетної державної служби, що здатна відповідати на виклики сьогодення.

«Поза сумнівом, від якості державної служби, її організованості, соціального спрямування, ефективності роботи безпосередньо залежать рівень задоволення потреб громадян і, як наслідок, соціальна стабільність та консолідованість суспільства.

Можна з упевненістю стверджувати, що державні службовці, тобто ми з вами, це той ресурс розвитку держави, який здатний забезпечити європейські стандарти життя та конкурентноздатність країни на міжнародному рівні», - відзначив голова облдержадміністрації.

Володимир Хоменко вручив відзнаки обласної державної адміністрації переможцям і лауреатам ІІ туру щорічного Всеукраїнського конкурсу „Кращий державний службовець”.

Присутніх зі святом також привітали голова обласної ради Анатолій Мельник, голова обкому профспілки працівників державних установ Микола Петренко.

Про це повідомили у Чернігівській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Олександр Башкаленко: ...
Наступна новина: З ініціятиви свободівців на ...

КОМЕНТАРІ