Бажання сфотографуватись на вагоні потягу коштувало юнакові життя

Бажання сфотографуватись на вагоні потягу коштувало юнакові життя

22.06.13 15:17 0 827
До чергової частини лінійного відділу на ст. Одеса-Головна УМВС України на Одеській залізниці днями надійшло телефонне повідомлення про те, що на ст. Шабо невідомий чоловік виліз на вагон вантажного потягу, внаслідок чого був смертельно уражений електрострумом.

Слідчо-оперативна група лінійного відділу, яка виїхала на місце події, встановила особу потерпілого, а також обставини нещасного випадку.

Як з’ясувалось, чотири студенти одного з навчальних закладів м. Білгород-Дністровського віком 17-19 років, повертаючись з відпочинку на морі в селищі Затока, вирішили зробити зупинку на станції Шабо, щоб сфотографуватись на вантажних вагонах, не усвідомлюючи небезпеки цього задуму. Першим забрався на вагон-зерновоз 19-річний мешканець с. Широке Б.-Дністровського району, який на очах своїх товаришів, підняв руки і миттєво був уражений струмом високої напруги у 27 тисяч вольт. Диспетчер залізниці одразу викликав карету швидкої допомоги, лікарі якої, на жаль, констатували травму, не сумісну з життям.

Як зазначив начальник ЛВ на ст. Одеса-Головна підполковник міліції Олег Донченко, однією з причин таких трагічних подій є бажання молодих людей фотографуватись в екстремальних умовах, а також похвалитися перед однолітками. Аналогічний випадок у березні поточного року стався на станції Одеса-Застава-1, коли 15-річний підліток, учень 9-го класу однієї із загальноосвітніх шкіл м. Одеси, поліз на залізничну цистерну і також був смертельно травмований електрострумом.

Працівники кримінальної міліції у справах дітей УМВС України на Одеській залізниці постійно відвідують навчальні заклади, де проводять профілактичні лекції про небезпеку безцільного перебування на об’єктах залізниці, а також про недопущення розваг, які можуть спричинити непередбачувані наслідки. Такі бесіди-застереження проводились і в навчальному закладі, де вчився потерпілий юнак.

Транспортна міліція ще раз застерігає громадян про те, що нехтування правилами безпеки на залізниці може призвести не тільки до адміністративної відповідальності, але й стати причиною нещасного випадку.

СЗГ УМВС України

на Одеській залізниці
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Буковинському ...

КОМЕНТАРІ