Без права на гру: вилучено 14 тис. одиниць грального обладнання

Без права на гру: вилучено 14 тис. одиниць грального обладнання

22.06.13 17:53 0 1026
Про проблеми боротьби з незаконним гральним бізнесом йшлося під час програми «Без права на гру», яку транслював телеканал «Тоніс» в рамках суспільно-аналітичного проекту «Соціальний статус». Гостем студії став начальник відділу Департаменту державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України Олександр Мельникович.

На сьогоднішній день можна констатувати, що нелегальні гральні заклади, в більшості, діють з дотриманням самої суворої конспірації. Приміщення без вікон або з заклеєними вітринами, на них немає ніяких зовнішніх позначень, вхід дозволяється тільки перевіреним клієнтам за паролем або попереднім дзвінком. Незважаючи на це, правоохоронцям вдалося припинити дію низки гральних «підпільників».

- За оперативними даними на початку року у різних областях держави незаконно діяло дві тисячі об’єктів грального бізнесу, - розповів Олександр Богданович. - Але станом на приблизно дві третини з них нами вже ліквідовано, ще 400 самостійно припинили цей бізнес, вирішивши не грати в хованки з Законом. По решті незаконних закладів ми працюємо. Нашою кінцевою метою є їх повна ліквідація та недопущення появи нових.

Представник МВС проінформував, що у правопорушників вилучено 14 тисяч одиниць грального обладнання та грошові кошти в сумі понад 2 мільйони гривень. У рамках кримінальних проваджень 214 особам оголошено про підозру, досудове розслідування по 251 провадженню закінчено з направленням до суду.

Також під час ефіру представник Департаменту ДСБЕЗ повідомив про позовну роботу служби до суб'єктів господарської діяльності, які займалися організацією незаконного грального бізнесу та вже притягнуті до кримінальної відповідальності у вигляді великих штрафів. Так, було підготовлено декілька позовів на загальну суму 17,8 млн. гривень, яки були задоволені окружними адміністративними судами областей. Після того, як ці постанови суду наберуть законної сили, відповідні кошти надійдуть до держбюджету.

Прес-служба Департаменту ДСБЕЗ

МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Житомирі патрульні ...

КОМЕНТАРІ