У Маріуполі взято під варту серійного злодія і наркозбувача

У Маріуполі взято під варту серійного злодія і наркозбувача

22.06.13 18:59 0 865
Маріупольські міліціонери запобігли другій спробі чоловіка передати особливо небезпечну наркотичну речовину на територію слідчого ізолятора. А також викрили його багатоепізодну злочинну діяльність злодія й грабіжника.

28-річний маріуполець не перестає дивувати оперативників своєю винахідливістю. У травні поточного року чоловік помістив шприц, наповнений дозою наркотичної речовини, в господарське мило й під виглядом передачі приніс пакет товаришеві до слідчого ізолятора.

Фантазію відвідувача правоохоронці «оцінили належним чином» і вилучили «дурманну посилку». Відносно «винахідника» було відкрите кримінальне провадження. Будучи залишеним на волі під особисте зобов’язання, у червні цей же відвідувач переступив поріг ізолятора з новою посилкою – в листі капусти і цигарках візитер «заховав» каннабіс. І цю спробу збуту наркотиків припинили правоохоронці, а стосовно зловмисника було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Як повідомив начальник сектору по боротьбі з незаконним обігом наркотиків Іллічівського райвідділу Маріупольського МУ Григорій Василець, коли почали розбиратися, що штовхає чоловіка на такі вчинки, з'ясували багато цікавої інформації. Безробітний місцевий житель не так давно сам вийшов на свободу. Тричі засуджений за незаконний обіг наркотиків та майнові злочини, він не зміг адаптуватися в суспільстві й почати життя законослухняного громадянина.

Фігурант вирішив, що завдяки своєму кримінальному досвідові зможе заробляти на життя, скоюючи крадіжки та грабежі. Як виявилося, він знайшов собі напарника, і вдвох вони почали грабувати перехожих і викрадати чуже майно. Так, подільники потрапили до перукарні й забрали цілу партію коштовної косметики для волосся. Товари для краси продали випадковим перехожим на ринках і своїм знайомим. Злочинною діяльністю займалися на території всього міста. За попередньою інформацією на совісті «злодійського дуету» понад 10 епізодів крадіжок і грабежів.

Старший слідчий Іллічівського РВ Маріупольського МУ Кирило Лукянік розповів, що наразі відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

За це  передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна. А також відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України, яка передбачає позбавлення волі на строк до 6 років.

Більше про це та інше дивіться о 23.25 у відомчій телепрограмі МВС «Crime news» на «5 каналі».

ВЗГ ГУМВС України

в Донецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Житомирі патрульні ...
Наступна новина: На Львівщині відзначено ...

КОМЕНТАРІ