На Полтавщині працівники ДСО допомогли пенсіонерці знайти свою домівку

На Полтавщині працівники ДСО допомогли пенсіонерці знайти свою домівку

22.06.13 19:12 0 910
В обідню пору до Управління Державної служби охорони при УМВС України в Полтавській області звернулася жінка з проханням допомогти знайти домівку бабусі, яка загубилася.

Стареньку пані місцева жителька Людмила зустріла дорогою на роботу. Помітивши, що та розгублено іде вулицею зі сльозами на очах, жінка підійшла та поцікавилася чи все в порядку. Маючи добре серце, Людмила Фадєєва, тренер з баскетболу Полтавської ДЮСШ №2, намагалася відвести бабусю додому, проте блукаючи вулицями понад півгодини, зрозуміла, що її спроби марні. Саме тоді жінка згадала, що поруч знаходиться Державна служба охорони і звернулася за допомогою.

Єдине, що пам’ятала сивочола бабуся – це своє ім’я та прізвище. Надану інформацію черговий Григорій Грек та помічник чергового Іван Кокоза, які того дня несли службу, одразу перевірили та встановили місце проживання громадянки. Зателефонувавши до Київського райвідділу, з’ясувалось, що інформації про пошук зниклої Марії Петрівни не надходило, адже проживала за вказаною адресою сама.

При розмові старенька повідомила, що живе зі своєю мамою, яка на даний момент знаходиться в Одесі, дітей та чоловіка не має. Проте насправді інформація зовсім не підтвердилася.

Оскільки через переживання стан 76-річної бабусі дедалі погіршувався, на місце було викликано карету швидкої допомоги. Лікар-невропатолог Полтавського обласного центру екстреної медичної допомоги і медицини катастроф Станіслав Яременко встановив діагноз – інволюційний судинний психоз, характерний для такого віку. На зовнішні подразники старенька не реагувала, тиск був занадто високим, тому було прийнято рішення доставити її до 1-ї міської клінічної лікарні.

Командир взводу з охорони УДСО сержант міліції Аркадій Одинець вирішив перевірити чи дійсно бабуся Марія проживає за вказаною адресою та поспілкуватися із сусідами. Передчуття його не підвело: двері квартири були широко відчинені, протягом якого часу бабуся намагалася повернутися додому невідомо. Правоохоронець забезпечив належну охорону житла та майна громадянки до прибуття її брата.

Протягом тижня бабуся перебуватиме під наглядом лікарів до стабілізації стану здоров’я. За отриманою інформацією, старенька губиться не вперше, чому дочка й онук не піклуються про свою бабусю залишається незрозумілим.

Добре, що цього разу їй допомогли правоохоронці, а що буде наступного разу… Не будьте байдужими, добро дароване іншим повернеться до вас сторицею.

УДСО при УМВС України

 в Полтавській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ