Проблему торгівлі людьми обговорили учасники Міжнародної науково-практичної конференції у Львові

Проблему торгівлі людьми обговорили учасники Міжнародної науково-практичної конференції у Львові

22.06.13 20:02 0 1062
Представники Львівського державного університету внутрішніх справ спільно з фахівцями Фонду Ганса Зайделя провели Міжнародну науково-практичну конференцію на тему: «Боротьба з торгівлею людьми».

На міжнародному науково-практичному форумі були присутні заступник Голови Фонду Ганса Зайделя, депутат Парламенту Баварії, професор Урсула Меннле, головний комісар кримінальної поліції Комісаріату по боротьбі з торгівлею людьми, сутенерством і проституцією Президіуму поліції міста Мюнхена Сюзанне Діттмайєр, керівник Представництва Фонду Ганса Зайделя в Україні Сергій Загорний, перший заступник Голови Львівської обласної ради Василь Пісний, заступник голови облдержадміністрації Василь Бахмацький, головний оперуповноважений інспектор Управління по боротьбі з торгівлею людьми та злочинів проти моральності Департаменту карного розшуку МВС України підполковник міліції Тарас Бондарина, начальник УМВС України на Львівській залізниці Володимир Дитюк, представник Міжнародної організації з міграції в Україні (Програма з протидії торгівлі людьми) Оксана Горбунова. Серед іноземних гостей - представники Вищої школи поліції в місті Щитно (Республіка Польща), Академії криміналістики і поліцейської освіти (Республіка Сербія), Академії «Штефан чел Маре» МВС Республіки Молдова та Академії МВС Республіки Таджикистан.

Долучилися до заходу й представники органів законодавчої, виконавчої влади та місцевого самоврядування, а також представники міжнародних громадських організацій, відомчих вищих навчальних закладів, наукових установ та правоохоронних органів України.

Вітаючи учасників конференції, ректор Львівського державного університету внутрішніх справ доктор юридичних наук, професор, генерал-лейтенант міліції Михайло Цимбалюк відзначив, що цей науковий захід неодмінно буде результативним. Адже тривала й успішна співпраця ЛьвДУВС із Фондом Ганса Зайделя сприяла проведенню наукових форумів різного тематичного спрямування на високому теоретичко-прикладному рівні.

«Проблема торгівлі людьми не визнає державних кордонів, не розрізняє уже розвинені держави та держави, що тільки розвиваються. Тож не дивно, що тут зібрався колектив однодумців з України, Федеративної Республіки Німеччина, Республіки Польща, Республіки Молдова, Республіки Сербія та Республіки Таджикистан», - відзначив Михайло Цимбалюк і заодно додав: «Сподіваюся, рекомендації, розроблені учасниками конференції стануть корисними у запровадженні виважених і конструктивних дій щодо максимально можливого протистояння такому негативному явищу, як торгівля людьми», - зазначив у вітальному слові Михайло Михайлович. Керівник університету побажав усім присутнім плідної роботи і приємного спілкування»

У ході міжнародного наукового форуму розглядалися різноманітні аспекти проблеми торгівлі людьми в Україні та світі. Зокрема, представниця правоохоронних органів ФРН Сюзанне Діттмайєр говорила про проблему проституції у Мюнхені та стратегії боротьби із нею.

Представник Міжнародної організації з міграції в Україні (Програма з протидії торгівлі людьми) Оксана Горбунова у доповіді розкрила нові тенденції та реалії протидії торгівлі людьми в Україні, гість з Сербії професор Академії криміналістики і поліцейської освіти Мілан Жарковіч, виступивши перед учасниками конференції, зробив огляд нормативно-правової бази у галузі протидії торгівлі людьми в Республіці Сербія.

Окрім цього, впродовж конференції прозвучали й не менш змістовні доповіді вітчизняних та іноземних фахівців, які супроводжувалися жвавими дискусіями та спільним конструктивним діалогом.

На завершення обговорення проблеми, учасники міжнародної науково-практичної конференції висловили думку, що боротьба з торгівлею людьми вимагає пошуку ефективних, науково обґрунтованих методів і способів подолання цього соціального зла.

Щоб досягти високої результативності у протистоянні торгівлі людьми, на думку учасників конференції, необхідно створити ефективну нормативну базу діяльності міліції (поліції) щодо боротьби з торгівлею людьми, вдосконалити організацію правоохоронної діяльності у цій сфері, підвищити професіоналізм діючих працівників силових структур.

До списку важливих рекомендацій фахівці також віднесли питання розробки дієвої методики розслідування злочинів, пов’язаних із торгівлею людьми.

Відділ громадських

та міжнародних зв’язків ЛьвДУВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернівецькій області ...
Наступна новина: У Бразилії не вщухають ...

КОМЕНТАРІ