Меркель відмовилась іти з Путіним в Ермітаж

Меркель відмовилась іти з Путіним в Ермітаж

22.06.13 21:04 0 1215
Канцлер Німеччини Анґела Меркель відмовилася відвідувати виставку мистецтва в Санкт-Петербурзі, присвячену, зокрема, і так званому «трофейному мистецтву». Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Меркель у Санкт-Петербурзі бере участь у міжнародному економічному форумі на запрошення президента Росії Володимира Путіна.

Представник канцлера Штеффен Зайберт сказав, що рішення не відвідувати виставку було ухвалено спільно Меркель і Путіним. Він також повідомив, що канцлер не бажає відвідувати виставку, не маючи можливості викласти позицію Німеччини про необхідність взаємного повернення Росією і Німеччиною належних їм до Другої світової війни культурних цінностей. Такі заперечення щодо висловлювання позиції Меркель надійшли від Путіна, тому їхня спільна участь у відкритті виставки в Ермітажі цієї п’ятниці була скасована.

Росія каже, що художні цінності, захоплені в Німеччині, оплачені кров’ю її вояків. Москва також вимагає повернення додому захоплених нацистами на радянській території мистецьких цінностей.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Суд Франції: Депардьє ...
Наступна новина: Путін виступив проти ...

КОМЕНТАРІ