ЄС закликав активізувати зусилля зі врегулювання у Придністров’ї

ЄС закликав активізувати зусилля зі врегулювання у Придністров’ї

22.06.13 21:35 0 859
Голова зовнішньополітичного відомства Євросоюзу Катрін Аштон закликала владу Молдови та керівництво самопроголошеної республіки Придністров’я до конструктивних дій, щоб досягнути мирного врегулювання конфлікту в регіоні. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

У заяві, поширеній у п’ятницю, Аштон підтримує звернення Організації з безпеки і співпраці у Європі (ОБСЄ), яке закликає сторони конфлікту утриматися від односторонніх дій.

Аштон наголосила, що Євросоюз, як і раніше, є прихильником врегулювання конфлікту шляхом переговорів у форматі «5+2» – за участі ОБСЄ, ЄС, Росії, США та України.

У п’ятницю парламент Молдови ухвалив декларацію про ситуацію в Придністров’ї. Голова парламентської фракції Ліберально-демократичної партії Валерій Стрєлєць повідомив, що документ закликає всіх учасників переговорного процесу не допустити будь-яких дій, здатних привести до ескалації конфлікту.

Ситуація в регіоні загострилася після того, як лідер самопроголошеної республіки Євген Шевчук 10 червня підписав закон про державний кордон Придністров’я.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Путін і Меркель все ж ...

КОМЕНТАРІ