Парижани і туристи грають і слухають музику на фестивалі під Ейфелевою вежею

Парижани і туристи грають і слухають музику на фестивалі під Ейфелевою вежею

22.06.13 09:46 0 945
Кілька десятків налаштованих фортепіано були встановлені на березі Сени біля підніжжя Ейфелевої вежі в Парижі у п’ятницю для любителів музики, щоб вони спробували грати своїми руками різні мелодії з нагоди відзначення у столиці Франції традиційного «Свята Музики». Про це повідомляє Радіо Свобода.

Цей музичний фестиваль початку літа приваблює багато музикантів, котрі щороку бажають проявити свій талант на вулицях французької столиці. Тут звучить все: християнськая музыка, класична, авторська, рок та інші музичні напрямки.

Це другий варіант ініціативи «Грайте на мені, я Ваш», придуманої британським музикантом Люком Джеррамом у 2008 році, дозволяє брати участь професіоналам і любителям, туристам, ентузіастам музики, серенади.

Суть цього фестивалю полягає в тому, щоб дійсно зробити інструмент доступним, якраз унікальний інструмент, для тисяч любителів фортепіано, котрі не обов’язково мають інструмент вдома», – наголошує організатор цього фестивалю Ерік Пачеко, який вирішив привезти таку традицію після того, як побачив подібне у Женеві два роки тому.

Піаніст Стів Вілья Мейсон сказав, що він вважав музику виконану найкраще та випробувану саме на вулицях. «Музика – це щастя, задоволення, любов, і це відчувати найкраще саме на вулицях… Я буду все моє життя грати на вулицях, щоб не втрачати того почуття свободи і щастя», – каже він.

Такого роду вуличний музичний фестиваль почали відзначати з 1982 року, коли Майкл Джексон очолив музичні рейтинги та розповсюдився по всіх 5 континентах. На паризький фестиваль збираються туристи зі всієї земної кулі. І всі вони кажуть, що це прекрасна ідея.

Свято музики в Парижі особливо цікаве вночі, коли туристи насолоджуються звуками мелодій від джазу до рок-н-ролу.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ю.Желіховський привітав ...
Наступна новина: На Волині реагування на ...

КОМЕНТАРІ