Віталій Захарченко вшанував пам'ять загиблих у Великій Вітчизняній війні

Віталій Захарченко вшанував пам'ять загиблих у Великій Вітчизняній війні

22.06.13 19:08 0 817
22 червня, в Києві в парку Вічної Слави відбулася церемонія вшанування пам'яті, загиблих у Великій Вітчизняній війні. Члени уряду, в тому числі і Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко, на чолі з Прем'єр-міністром України Миколою Азаровим, народні депутати, керівники міста, області, ветерани поклали квіти до могили Невідомого солдата.

Присутні вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання, після чого в Алеї Військової Слави також поклали квіти до пам'ятників тричі Героя Радянського Союзу, маршала авіації Івана Кожедуба, двічі Героя Радянського Союзу, льотчика-космонавта СРСР, генерал-лейтенанта авіації Георгія Берегового і двічі Героя Радянського Союзу, заслуженого льотчика-випробувача, підполковника авіації Амет-Хан Султана.

Тим часом ветеран Великої Вітчизняної війни, активна учасниця Міждержавного Союзу «За дружбу міст Героїв» Емілія Іванченко розповіла нам про те, що вона і всі її фронтові подруги в цей скорботний день приходитимуть до могили Невідомого солдата, поки живі.

«Нічого не хочеться говорити у цей сумний день. Ми лише будемо пам'ятати те, що сталося. Ми будемо також відвідуватимемо церкву, і будемо молитися за всіх, хто не повернувся з Великої війни», - сказала Емілія Іванченко і тут же, витираючи сльозу, додала: «Ви повинні мене зрозуміти. У моїй родині сім чоловік пішли на фронт, а повернулися... тільки четверо. На теренах колишнього Радянського Союзу немає сім'ї, якої б війна не торкнулася своїм чорним крилом».

«Молоді хлопці та дівчата віддали життя і молодість заради Батьківщини, заради нас з Вами. Тож ми зобов'язані пам'ятати їх Великий подвиг!», - підсумувала ветеран.

УЗГ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ