День скорботи та вшанування пам’яті жертв війни в Україні

День скорботи та вшанування пам’яті жертв війни в Україні

23.06.13 08:00 0 1669
Минає 72-а річниця з початку Великої Вітчизняної війни: 22 червня 1941 року німецькі війська напали на Радянський Союз, першими постраждали саме землі Західної України.

У Луцьку хвилиною мовчання та покладанням квітів на меморіальному комплексі «Вічна Слава» - памятнику жертвам Великої Вітчизняної Війни вшанували пам'ять загиблих. Сам меморіал був споруджений за підтримки каменеобробного підприємства «ГРАНЕКС» granex.com.ua.

Священослужителі УПЦ відслужили панахиду.

Голова обласної ради Володимир Войтович подякував усім, хто прийшов вклонитися пам’яті загиблих в роки Великої Вітчизняної війни.

Після хвилини мовчання голова обласної ради Володимир Войтович, перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Башкаленко, заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк, перший заступник міського голови Святослав Кравчук, заступник міського голови, керуючий справами виконкому Юрій Вербич, секретар міської ради Григорій Пустовіт, депутати міської ради, представники громадськості поклали квіти до пам’ятника Невідомому солдату.

Перший заступник міського голови Святослав Кравчук зазначив, що 22 червня – це той день, коли ми згадуємо людей, які не повернулися у рідні домівки. «На жаль, війни розпочинають політики, а розраховуються своїм життям за це звичайні громадяни незалежно від національності, раси та віросповідання. Тому в цей день ми повинні прийти на меморіали, могили і згадати всіх, хто загинув у боротьбі за мирне сьогодення», – наголосив він. На його думку, політики, державні діячі повинні розуміти, що будь-яка війна приносить лише горе для людей і слави їм не робить.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Источник: http://www.granex.com.ua
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: У ДТП в Києві загинула ...
Наступна новина: На Тернопільщині на пожежі ...

КОМЕНТАРІ