На Житомирщині вшанували пам’ять загиблих у роки Великої Вітчизняної війни

На Житомирщині вшанували пам’ять загиблих у роки Великої Вітчизняної війни

23.06.13 08:45 0 1263
22 червня – День скорботи та вшанування пам\'яті жертв війни в Україні. Саме в цей день – 22 червня 2013 року - виповнилося 72 роки від початку Великої Вітчизняної війни. Згідно до Указу Президента України з метою всенародного вшанування пам’яті синів та дочок українського народу, загиблих під час війни, їх подвигу та жертовності цей день встановлено Днем Скорботи.

У Житомирі пам\'ять загиблих у роки Великої Вітчизняної війни зібралися громадяни міста, ветерани війни та очільники області та міста біля Монументу Слави, щоб на мітингу-реквіємі запалити свічки пам’яті та викласти їх у символічній даті – 1941. На знак вшанування пам’яті загиблих у війні 1941-1945 років було оголошено загальноукраїнську хвилину мовчання – хвилину пам’яті. До вічного вогню громадськість поклала вінки та квіти в знак пам’яті та скорботи за всіма жертвами війни.

До всіх тих, хто пам’ятає та шанує ратний подвиг прадідів, котрі подарували своїм нащадкам мирне небо над головою, долучилися голова облдержадміністрації Сергій Рижук, голова обласної ради Йосип Запаловський, заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Олександр Никитюк, заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих, Житомирський міський голова Володимир Дебой та його заступник з гуманітарних питань Наталія Леонченко, а також голова Житомирської обласної спілки ветеранів Микола Каширін.

«Житомир та Житомирщина одні з перших постраждали від зненацького бомбардування ворогів. 1418 днів та ночей обривалися сотні життів наших співвітчизників. Ми нащадки славних прадідів та дідів, котрі пам’ятають та шанують подвиг свого народу. Схиляємо голови перед загиблими у роки війни, запалена свічка – це символ вічної пам’яті про небачену трагедію нашого народу», - сказав голова облдержадміністрації Сергій Рижук.

Голова Житомирської обласної спілки ветеранів Микола Каширін нагадав усім, що обов’язок молодого покоління прийняти цю естафету пам’яті, шани та скорботи про ратний подвиг нашого народу заради миру від старшого покоління. Адже війна тим чи іншим чином торкнулася кожної родини, кожної сім’ї.

Довідково: День 22 червня увійшов трагічною сторінкою у життя мільйонів українців. Він нам завжди нагадує про всіх загиблих, замучених у фашистській неволі, померлих в тилу з голоду та являється однією із найсумніших дат у нашій історії – початку Великої Вітчизняної війни, який став в Україні історичним днем глибокої скорботи.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині вшанували ...
Наступна новина: Підписано угоду про ...

КОМЕНТАРІ