Михайло Вишиванюк: Маємо зробити усе від тих, хто нині живе, залежне, щоб більше ніколи не було воєн, в жодній країні чи на континенті

Михайло Вишиванюк: Маємо зробити усе від тих, хто нині живе, залежне, щоб більше ніколи не було воєн, в жодній країні чи на континенті

23.06.13 12:15 0 1273
22 червня, в День скорботи, 72-ої річниці початку Великої Вітчизняної війни 1941-1945 рр., у Меморіальному сквері, що на привокзальній площі обласного центру, зібралися представники духовенства різних конфесій, керівники влади - обласної державної адміністрації, міської ради, державні службовці, громадськість, щоб спільною щирою молитвою вшанувати пам′ять усіх загиблих у минулій війні з нацизмом.

Представники влади поклали вінки і квіти до Хреста пам′яті. Митрополит УГКЦ Володимир (Війтишин), владика Іосааф (УПЦ КП), священики відправили панахиду за невинно убієнними.

У коментарі місцевим журналістам голова обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк, який разом зі своїми заступниками Ігорем Зваричем, Русланом Гусаком, Романом Іваницьким взяв участь у молитовному вшануванні жертв війни, зазначив: «у такий світлий і водночас скорботний день на місце пам′яті прийшли небайдужі люди, ветерани і молодь, щоб схилити голови перед жертвами війни, перед незаперечним подвигом полеглих, незалежно від національності, віросповідання і обставин долі. Ми тут, аби не лише по-християнськи вшанувати їх світлу пам'ять, а щоб зробити усе від тих, хто нині живе, залежне, щоб більше ніколи не було воєн, в жодній країні чи на континенті. І приходитимемо на святі місця, до могил загиблих, померлих доти, доки нас носитимуть ноги».

Як сказав напередодні Президент України Віктор Янукович, на заходах, приурочених 72-ій річниці початку ВВВ, «Перемогу здобули велич духу, згуртованість та єднання людей незалежно від їх національної приналежності, а основний тягар виніс на своїх плечах простий солдат. Його тяжка ратна праця та самопожертва, помножені на підтримку місцевих жителів, стали головною передумовою нищівного розгрому ворога. …Ціною власного життя вони звершили велику справу, з честю виконали свою історичну місію. За позбавлення від нацистської навали Україна сплатила дорогу ціну - ми втратили близько 10 мільйонів людських життів.Тому нинішнє і майбутні покоління мають знати все про ту страшну війну, а також про кожну пролиту краплю крові, кожну сльозу.

«Сувора правда про Велику Вітчизняну війну залишається з нами,- наголосив Глава держави - У 28 тисячах братських могил поховані рятівники України. Імена багатьох з них загубилися у страшному вирі відступів та оточень, проривів і смертельних атак. Справою честі є встановлення імен усіх полеглих у боях за нашу землю…Маємо разом зробити все від нас залежне, щоб гідно увічнити жертовність загиблих 70 років тому у боротьбі за свободу.

Це наш святий обов’язок, це потрібно нам і нашим нащадкам, це слугуватиме нашому самопізнанню, подальшому розвитку взаєморозуміння, толерантності і консолідації суспільства.

Вірю, що наша незгасна пам’ять завжди буде моральною підтримкою на шляху утвердження єдиної сильної держави, надійним духовним фундаментом для майбутнього».

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Фред провів останнє ...
Наступна новина: На Тернопільщині ...

КОМЕНТАРІ