Чотири дерев’яні церкви Львівської області внесено до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО

Чотири дерев’яні церкви Львівської області внесено до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО

23.06.13 18:17 0 1178
Дерев’яні церкви в  українському та польському  Закарпатті 21 червня 2013 року, офіційно внесені до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, – про це повідомив голова Львівської ОДА Віктор Шемчук.

Він зазначив, що це рішення було прийнято 21 червня 2013 на 37 сесії Комітету всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, що відбувається в Камбоджі.

Нагадаємо, до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО увійшли вісім об’єктів на території України  та вісім – на польській території.

Зокрема, у Львівській області – Церква Вознесіння Христового в Потилічу, церкви Св. Димитрія в Маткові, церква Святої Трійці у Жовкві, церква Св. Георгія в Дрогобичі, в Івано-Франківській області – церква Св. Духа в Рогатині, церква Різдва Пресвятої Богородиці в Нижньому Вербижу, на Закарпатті – церква Вознесіння в Ясинях і церква св. Архангела Михаїла в Ужоку.

До польських дерев’яних церков належать: церква св. Параскеви у Радружі, церква Різдва Пресвятої Богородиці в Хотинєцу, церкви Св. Архангела Михаїла в Смольніку, церкви Св. Архангела Михаїла в Тужанську, церква св. Івана Апостола в Поврожніку, церква Покрови Пресвятої Богородиці в Овчарах, церква св. Параскеви у Квятоні, церква Св. Архангела Михаїла в Брунарах Вижніх.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ