У Донецьку лейтенанти-правоохоронці отримали путівки в доросле життя

У Донецьку лейтенанти-правоохоронці отримали путівки в доросле життя

23.06.13 18:31 0 1153
Учора, 21 червня, відбувся урочистий випуск та посвячення у захисники правопорядку випускників Донецького юридичного інституту МВС України.

Цього року 401 лейтенант міліції та 74 юристів-правознавців – випускників Донецького юридичного інституту – отримали путівки в доросле життя.

21 випускник інституту закінчив навчання з відзнакою і отримав червоний диплом. Імена п’яти найбільш достойних із них, за рішенням вченої ради інституту, занесені до Книги Пошани та Пам’ятної стели навчального закладу.

Урочистості відкрив ректор Донецького юридичного інституту полковник міліції Віктор Бесчастний.

Випускників привітав почесний гість свята Донецький міський голова Олександр Лук'янченко. Звертаючись до випускників він, зокрема, зазначив: «Завжди пам'ятайте, що українському народу потрібні надійні захисники правопорядку. Прощаючись з навчальним закладом, низько вклоніться своїм викладачам і наставникам, які вчили вас мислити і шукати відповіді на складні питання, допомагали досягати професійної майстерності і стати високоосвіченими і духовно багатими».

Теплі слова напуття випускники отримали також від Романа Романова, начальника ГУМВС України в Донецькій області, Володимира Астапковича, начальника ДДАІ МВС України та Олександра Просолова, начальника УМВС України на Донецькій залізниці.

Знаковим для усіх молодих лейтенантів стало благословення від Єпископа Варсанофія та освячення, яке провели настоятель Храму Святого мученика Іоанна Воїна архімандрит Кіпріан та благочинний Новоазовського району Іоанн.

Особливо трепетним став момент прощання із прапором інституту. Випускники, стоячи на одному коліні, схилили голову на знак пошани до рідного навчального закладу – Донецького юридичного інституту, а в небо злітали жовті та блакитні повітряні кульки та голуби. Гарним доповненням свята став міліцейський вальс у виконанні випускників інституту.

У цей день згадали і тих, хто поклав свої життя у боротьбі з німецько-фашистським загарбниками та злочинністю. Випускники вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання, а почесна варта та гості поклали квіти до меморіалу «Твоїм визволителям, Донбасе» та історико-меморіального комплексу «Правоохоронцям Донбасу».

Фінішним акордом, який назавжди запам’ятають і випускники, і їх рідні, і гості, стало проходження урочистим маршем. Молоді офіцери, проходячи під звуки маршу, вигукнули «Все!», прощаючись із своїми незабутніми курсантськими роками, вступаючи у справжнє доросле життя правоохоронця.

Прес-служба ДЮІ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ