Хмельницька область: протягом вихідних рятувальники ДСНС активно проводять профілактичну роботу в місцях масового відпочинку людей на воді

Хмельницька область: протягом вихідних рятувальники ДСНС активно проводять профілактичну роботу в місцях масового відпочинку людей на воді

24.06.13 08:20 0 1106
Спекотна погода та свята посприяли масовому виходу людей до озер, річок та інших водойм. У зв’язку з цим в області збільшилася кількість трагічних випадків на водних об’єктах.

Так, на Хмельниччині з початку року вода забрала життя 9 осіб. Основними причинами лиха є порушення правил безпеки під час купання та користування плавзасобами. Часто винуватцями надзвичайних подій стають люди в стані алкогольного сп'яніння або діти, які залишились без нагляду дорослих, самостійно йдуть до водойм та влаштовують там небезпечні ігри.

З метою запобігання загибелі та травмування людей під час відпочинку на воді фахівці Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області та рятувальники районних підрозділів ДСНС в період «зелених свят» активно проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу з відпочиваючими. Під особистий контроль співробітників Держслужби з надзвичайних ситуацій потрапили найбільші водойми Хмельниччини – р. Дністер та р. Південний Буг, де рейдові бригади в посиленому режимі здійснюють профілактичні заходи, аби вберегти відпочиваючих від негараздів, пов’язаних з відпочинком на воді.

Під час рейдів рятувальники ДСНС на човнах здійснювали патрулювання акваторій річок та за допомогою гучномовців застерігали від небезпеки людей, які вийшли далеко від берега на човнах, катамаранах, надувних матрацах тощо. Не березі водойм відпочиваючим роз’яснювались основні вимоги правил безпеки під час відпочинку поблизу водних об’єктів, під час купання. Також люди були ознайомлені з методами надання першої медичної допомоги потерпілим. Серед відпочиваючих розповсюджені застережливі пам’ятки та листівки щодо запобігання загибелі людей на воді.

В ході рейдів робочими групами перевірялась відповідність місць для купання вимогам безпеки та готовність рятувальних служб Хмельниччини до спасіння людей на воді. Також з головами сільських та селищних рад, де в цьому році були зареєстровані нещасні випадки на воді. проведені робочі зустрічі щодо покращення профілактичної роботи з населенням та вирішення питань щодо обладнання місць масового купання рятувальними засобами.

Тож ДСНС закликає громадян суворо дотримуватись елементарних правил безпеки на воді з однією метою – уберегти своє життя та життя своїх дітей. Пам’ятайте – порушення правил безпеки призводить до трагічних наслідків. Ні в якому разі не можна купатися в незнайомих або необладнаних для цього належним чином місцях. Небезпечно заходити у воду в нетверезому стані, пірнати з мостів, на мілководді та після тривалого перебування на сонці. Не влаштовуйте небезпечні ігри на воді, контролюйте ігри дітей. Розраховуйте свої сили та не запливайте далеко, уникайте води зі швидкою течією.

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Під час заходів, ...
Наступна новина: Відзначено кращого ...

КОМЕНТАРІ