Хитрість злодію не допомогла

Хитрість злодію не допомогла

24.06.13 09:25 0 747
Завдяки оперативності правоохоронців за низку крадіжок із автомобілів було затримано 20-річного киянина. Перед тим, як скоїти злочин парубок намагався перехитрити потерпілих.

Близько 4-ї години ранку у 35-річного мешканця Дніпровського району столиці спрацював брелок автосигналізації. Чоловік вийшов на балкон багатоповерхівки аби перевірити, хто вештається біля його «залізного коня». В якості підтримки він взяв із собою собаку. Але поряд з його автомобілем не було жодної живої душі. Пошкоджень на автівці теж не побачив.

Чоловік заспокоївся, але повертатись додому не поспішав. І недаремно. Через кілька хвилин із-за сусіднього будинку виринув незнайомець. Він підійшов до автівки та розбив ліктем скло з боку пасажирського сидіння. Вкрай розлючений потерпілий стрімголов вибіг на вулицю.

- Стій, мерзотнику! Стій, бо спущу на тебе свого собаку!

Однак лиходій кинувся навтьоки.

За збігом обставин, саме в цей час за подіями, які розгорнулися у дворі, із вікна квартири спостерігав сусід потерпілого. Розуміючи, що злодій ось-ось розчиниться у передранніх сутінках, він подзвонив до міліції. Правоохоронці на місце події прибули протягом однієї хвилини.

У ході подальшого розслідування було встановлено, що затриманий чоловік є наркозалежним. Не зважаючи на свій молодий вік, вже має судимість та відбув покарання за грабіж.

Протягом ночі злодюжка встиг скоїти ще одну крадіжку з автомобіля, припаркованого на сусідній вулиці. Сумку з краденими речами міліціонери вилучили на місці.

Зловмисник не обходив увагою ті автомобілі, в яких господарі лишали цінні речі. І, як повідомив затриманий, щоб увести в оману автолюбителів, він винайшов схему, за якою і діяв: спочатку зачіпав автівку, аби спрацювала сигналізація. Причаївшись неподалік, вичікував, коли його жертви, переконавшись, що все гаразд, йшли додому. І так кілька разів підряд, доки власники машин добряче втомлювалися і не дуже поспішали на спрацювання чергової автосирени. А вже потім здійснював крадіжку.

Слідчим відділом Дніпровського райуправління столичної міліції розпочато кримінальне провадження за статтею 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка». Затриманому загрожує позбавлення волі на строк до 5 років. Вже доведено причетність затриманого до скоєння десяти крадіжок за аналогічних обставин. Слідство триває.

                                                                                                                                       ВЗГ ГУМВС

України в м. Києві
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненська область: 22 ...
Наступна новина: В Албанії обидві провідні ...

КОМЕНТАРІ