Аби подорож до місць дитячого відпочинку була безпечною -потурбувалися правоохоронці

Аби подорож до місць дитячого відпочинку була безпечною -потурбувалися правоохоронці

24.06.13 13:37 0 1000
Близько 600 дітей віком від 6 до 16 років відправилися поїздом сполученням «Харків-Євпаторія» до дитячого оздоровчого центру «Мрія» на один із найпопулярніших курортів Чорного моря. Для цього був виділений спеціальний потяг, який на всьому шляху слідування супроводжував наряд транспортної міліції на Південній залізниці.

Забезпечення правопорядку під час слідування організованих груп дітей – один із основних напрямків роботи транспортної міліції. Ця робота базується на тісній взаємодії правоохоронців з працівниками залізниці. Тому організована та контрольована всіма зацікавленими і відповідальними сторонами відправка дітей на літній відпочинок почалася вже з моменту їхнього прибуття на ст. Харків-Пасажирський.

Групи дітлахів, які прибули комфортабельними автобусами не тільки з Харківщини, але й інших областей України, з радісними посмішками зустрічали на Привокзальній площі Південного вокзалу Харкова співробітники транспортної міліції. Разом із нарядами патрульної служби порядок та безпеку під час знаходження дітей на вокзалі забезпечували також інструктори кінологічного центру при УМВСУ на Південній залізниці зі службовими собаками. Цільовий інструктаж щодо супроводження дитячих організованих груп на літній відпочинок проводив начальник лінійного відділу на ст. Харків-Пасажирський підполковник міліції Олександр Таран.

У супроводі своїх керівників та вихователів групи дітей організовано прослідували до спеціального фірмового потягу, який вже знаходився на пероні.

Начальник відділу громадської безпеки УМВСУ на Південній залізниці підполковник міліції Віктор Кравчук розповів, як саме проходить супроводження таких поїздів нарядами транспортної міліції. «До супроводження потягів включаються найбільш досвідчені працівники. Наряди супроводження очолюють працівники кримінальної міліції у справах дітей, які є найбільш досвідченими фахівцями в роботі, в тому числі і профілактичній, з дітьми. По маршруту слідування руху потягу організовується взаємодія з іншими нарядами, які несуть службу на вокзалах та станціях Південної залізниці, а також Придніпровської залізниці», – зазначив правоохоронець.

Віктор Кравчук також повідомив, що з початку поточного року співробітниками Управління МВСУ на Південній залізниці було організовано супроводження більше 400 організованих груп дітей загальною кількістю близько 9300 осіб.

Про спільну роботу співробітників залізниці, зокрема, провідників потягу з нарядами транспортної міліції в період проходження складу до місця призначення розповіла начальник поїзда Зоя Кадук. Вона зазначила, що супровід міліції здійснюється з посадки дітей в поїзд у Харкові до прибуття до кінцевої станції в Євпаторії.

За словами начальника потягу, для наряду міліції виділяється купе в штабному вагоні. Дитячі вагони перекриваються від інших вагонів. «На шляху прямування пасажири сідають тільки в свої вагони. Ні в один дитячий вагон вони не мають права посадки», – підкреслила Зоя Кадук.

Як повідомила заступник директора з виховної роботи санаторію «Мрія» Валентина Рудась, під час поїздки кожен із загонів дітей супроводжують вихователі та вожаті. У кожному вагоні потягу також знаходиться медичний працівник.

«Окрім цього наш потяг супроводжує наряд міліції, який протягом усього шляху прямування забезпечує правопорядок та безпеку дітей», – відзначила заступник директора санаторію.

Ну, а самі діти ледь стримували емоції, розповідаючи про свої відчуття від майбутнього відпочинку. І якщо зовсім маленькі діточки їхали відпочивати в такий санаторій в перший раз, то старші хлопці і дівчата вже бували там раніше.

Діти говорять, що сувора дисципліна в таборі лише додає впевненості всім відпочиваючим у ньому. Також дітлахи впевнені, що їхня подорож до місця відпочинку буде безпечною, адже потяг супроводжується правоохоронцями. «Спасибі доблесній міліції за те, що вона нас береже і охороняє!» – щиро подякували вони правоохоронцям.

СЗГ УМВС України на Пiвденнiй залiзницi
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ