На Чернігівщині жінка продавала земляків у трудове рабство

На Чернігівщині жінка продавала земляків у трудове рабство

24.06.13 19:50 0 794
За чотири роки жителька Чернігівської області продала в трудове рабство близько півтори сотні українців, які спокусилися на обіцяну зарплатню у 1000 доларів США.

Підприємлива жінка шукала молодь працездатного віку і вербувала їх на сільгоспроботи за кордон. Аби потенційні заробітчани погоджувалися їхати, та обіцяла їм пристойні умови праці й проживання.

Жінка власним коштом везла робітників за кордон, де передавала селян місцевому фермеру. Він розплачувався за рабів і тут же відбирав у них паспорти. Робітників примушували працювати на збиранні врожаю, а щоб ні в кого не виникло бажання спробувати самотужки дістатися додому чи звернутися в міліцію, їх посилено охороняли. Проживали заробітчани в сараї на території колишнього колгоспу в жахливих побутових умовах — чоловіки і жінки разом, без води і туалету.

На заробітчан постійно здійснювався психологічний і фізичний тиск, аби вони виконували норми і навіть не мріяли утекти. Після 3-4 місяців експлуатації робітників переправляли в Україну без будь-якої оплати праці, при цьому залякували, аби жертви не зверталися в міліцію.

Але все-таки громадяни вирішили, що жінка повинна бути суворо покаране за таке нелюдське поводження з людьми, тому звернулися до відділу боротьби з торгівлею людьми управління карного розшуку УМВС України в Чернігівській області. Як результат – у 2012 році стосовно торговки «живим товаром» було відкрито 16 кримінальних проваджень за частиною 2 статті 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України - караються позбавленням волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої. Суд відправив сучасного работоргівця за грати на 5 років.

У травні цього року до відділу боротьби з торгівлею людьми звернулися п’ятеро потерпілих, які з грудня по березень 2009 року працювали на обрізці садів за кордоном. Працювали задарма, бо їх продала фермеру та ж особа. На даний час жінці оголошено про підозру у скоєнні даного злочину, вирішується питання про направлення справи до суду.

Міліція звертається до громадян, які опинилися в подібній ситуації, обов’язково повідомляти про це правоохоронні органи. А перед тим, як їхати на заробітки, уточніть все про фірму-роботодавця самостійно, також ви можете зателефонувати до відділу боротьби з торгівлею людьми управління карного розшуку УМВС в Чернігівській області за номером 619-195 і там перевірити легітимність фірми, яка запрошує вас на роботу.

СЗГ УМВС України

в Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чиновник з ФФУ не бачить ...
Наступна новина: Городяни допомогли ...

КОМЕНТАРІ