На Львівщині вшанували жертв трагічних подій в урочищі «Саліна»

На Львівщині вшанували жертв трагічних подій в урочищі «Саліна»

25.06.13 13:15 0 1127
22 червня,  в рамках відзначення Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни,  в урочищі Саліна поблизу м. Добромиля Старосамбірського району відбулися заходи з вшануванням жертв трагічних подій 1941 року.

Участь у поминальних заходах взяла офіційна делегація зі Львова в складі представників облдержадміністрації, обласної ради та громадськості.

Заходи розпочалися поминальною панахидою за жертвами НКВД під стінами колишньої тюрми НКВД у м. Добромилі. Опісля, учасники скорботних заходів, пройшли пішою ходою до урочища Саліна, поклавши дорогою квіти до могили жертв НКВД у Добромильській тюрмі на міському цвинтарі.

Біля пам’ятного знаку жертвам НКВД в урочищі Саліна правлячий архієрей Самбірсько-Дрогобицької єпархії владика Ярослав (Приріз) провів поминальну панахиду. Також під час заходів  відбулося покладання квітів від обласної, районної влади та громадськості, громадський мітинг-реквієм, виступи місцевих хорових колективів, а також Львівської державної академічної чоловічої хорової капели «Дударик».

Довідково:

Саліна — це назва урочища і соляної шахти на Добромильщині. У червневі дні 1941 року ця копальня була вщерть заповнена людськими тілами. Загалом в соляних шахтах загинуло близько 3600 осіб. Вбивства були здійснені військами НКВД.

Щорічно з 1990 року, в другій половині червня, в урочищі Саліна відбувається пам’ятний мітинг-реквієм. Учасники заходів проходять траурною процесією від приміщення колишньої тюрми НКВД у м. Добромилі до «верхньої» та «нижньої» могил в урочищі Саліна, де відбувається поминальна панахида за жертвами НКВД.

З метою вшанування пам’яті загиблих в урочищі Саліна заплановано будівництво меморіального комплексу «Біль Саліни».

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ