Інформатор про стеження спецслужб США не вилетів із Москви до Гавани

Інформатор про стеження спецслужб США не вилетів із Москви до Гавани

25.06.13 12:00 0 981
Американець Едвард Сноуден, який викрив таємні програми американських спецслужб щодо стеження за телефонними контактами й діями в інтернеті, не вилетів у понеділок із Москви до Гавани, як очікували, і далі перебуває у транзитній зоні летовища «Шереметьєво», повідомило російське агентство «ІТАР-ТАСС» із посиланням на представників служби безпеки аеропорту. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Раніше про те, що Сноуден не вилетів із Москви, повідомляли й інші засоби інформації, які посилалися на представників авіакомпанії і правоохоронців.

До літака російської авіакомпанії «Аерофлот» рейсу зі столиці Росії до столиці Куби, на який, за повідомленнями, мав квиток Сноуден, сіли близько 30 журналістів, але вони побачили порожнє крісло на місці, де той мав бути.

Міністр закордонних справ Еквадору Рікардо Патіно підтвердив у понеділок, що його країна отримала прохання Едварда Сноудена про надання притулку. За його словами, це прохання «аналізують», і рішення ухвалять «у належний час».

У неділю зі Сноуденом зустрічався у транзитній зоні в «Шереметьєві» посол Еквадору в Росії.

У Сполучених Штатах Америки Едвардові Сноудену, колишньому аналітикові приватної компанії, що за контрактом працювала для Агентства національної безпеки США, заочно висунули звинувачення у викраденні майна держави, умисному розголошенні таємної інформації і незаконній передачі оборонної інформації. За кожним із цих звинувачень йому може загрожувати до 10 років ув’язнення в разі визнання винним.

Сноуден утік зі США після своїх викриттів у пресі про таємні програми стеження американської влади, зокрема, за даними про телефонні розмови через мережі принаймні однієї з найбільших телефонних компаній у США, а також за діями в інтернеті, які здійснюють через мережі дев’яти великих інтернет-компаній США іноземні громадяни з-поза меж країни. В Агентстві національної безпеки США наполягають, що ці програми допомогли зірвати десятки терактів.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Міліція Севастополя ...
Наступна новина: Тернопільська область: ...

КОМЕНТАРІ