На території України очікується мінлива погода (АУДІО)

На території України очікується мінлива погода (АУДІО)

25.06.13 16:18 0 1009
Протягом минулого тижня на території України загалом утримувалася спекотна погода. Середньодобова температура повітря у більшості регіонів була вищою від норми на 3-5 градусів.

«На більшій частині території показники стовпчиків термометрів перевищували +30 °С, подекуди з максимальним підвищенням до +37 °С. Унаслідок цього у східних, центральних та південних регіонах України утримувався високий 5 клас пожежної небезпеки. Високим він залишиться у більшості регіонів, крім західних областей, і протягом поточного тижня», – розповів під час брифінгу директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда.

За його словами, до кінця цього і на початку наступного тижня на території України буде утримуватись нестійкий характер погоди. У західних, північних і частково центральних областях у другій половині дня проходитимуть сильні зливи, подекуди з градом і шквалистим посиленням вітру. Кількість опадів за цей період може досягти в окремих пунктах місячної норми. Найменше їх очікується на півдні та сході, а також у Дніпропетровській, Кіровоградській, Черкаській та Полтавській областях, де дощів буде значно менше.

Максимальна температура повітря становитиме +28…+33 °С, у південних, центральних, східних регіонах – подекуди +35…+37 °С. Проте це не є рекордними значеннями для цього періоду.

Унаслідок сильних локальних злив на Карпатських річках і в Криму пройшли короткочасні швидкоплинні невисокі паводки зі зростанням рівнів води до 0,8 м без негативних наслідків для життєдіяльності населення.

«Розпочалося формування максимальних рівнів паводка на українській ділянці р. Дунай. Згідно з даними спостережень, вони не досягнуть небезпечних відміток і будуть на 60-80 см нижчими від критичних показників. Найвищий підйом складатиме 1,3 м над передпаводковими рівнями – на гідрологічному посту в м. Рені», – підсумував Микола Кульбіда.

АУДІОЗАПИС БРИФІНГУ

Державна служба України

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ