В Луцьку микола Романюк розповів про поїздку до Республіки Польща

В Луцьку микола Романюк розповів про поїздку до Республіки Польща

25.06.13 16:18 0 1032
Розповів міський голова під час оперативки й про результати поїздки до Республіки Польща. Він побував у містах Люблін та Білосток, взяв участь у Східному економічному форумі «LUB-INVEST», зокрема, в одній з тематичних секцій, де обговорювали питання енергозбереження. За його словами, там обговорювалися досить цікаві ідеї, які можна було б використати. Адже питання енергозбереження - це важлива річ, яка дає можливість не лише економити кошти на енергоресурси, але й створює більш комфортні умови для життя.

Крім того, Микола Романюк взяв участь у відкритті скверу імені Тараса Григоровича Шевченка у Любліні. Він зауважив, що вдячний Муніципалітету міста Люблін та Президенту міста Кшиштофу Жуку за таку ініціативу. Нагадав, що минулоріч у Любліні видали «Кобзар» польською мовою.

У Білостоці, за словами Миколи Романюка, було підписано партнерську угоду про співпрацю між Луцьком та Білостоком. Задекларована співпраця у галузях освіти, культури, спорту, туризму, транспорту та інфраструктури, екології, молодіжної та соціальної політики тощо. За його словами, Луцьк - це перше місто-партнер Білостока в Україні. «Угода підписана, а тепер необхідно працювати», - сказав міський голова.

Також він розповів, що «Білосток - дуже гарне місто. Там за кошти Європейського Союзу зробили просто «казку». На дорогах майже нема асфальту, а лежить бруківка. По місту їздять нові автобуси, які відповідають сучасним екологічним вимогам».

Повідомив Микола Романюк й про те, що Білосток зацікавився в участі в спільному українсько-литовсько-білоруському туристичному проекті «Шлях Гедиміновичів».

Також, за його словами, у кінці тижня він їде до Жешува (Республіка Польща), де візьме участь в урочистостях з нагоди Дня міста.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На території України ...
Наступна новина: Сергій Рижук: „Житомир є ...

КОМЕНТАРІ