На Львівщині розвиток освіти сприяє ментальному збагаченню всієї нації, – Віктор Шемчук

На Львівщині розвиток освіти сприяє ментальному збагаченню всієї нації, – Віктор Шемчук

25.06.13 18:10 0 984
Досвід та методичні напрацювання канадських експертів будуть  враховані  при розробці Стратегії розвитку Львівщини до 2022 року. Про це йшлося  25 червня під час зустрічі голови Львівської облдержадміністрації Віктора Шемчука із представниками Проекту розроблення та впровадження публічної політики (PRISM) в Україні.

Також  учасники зустрічі обговорили результати трирічної спільної роботи облдержадміністрації та Канадського бюро міжнародної освіти.

Так, у межах проекту розробки та впровадження публічної політики в Україні (проект PRISM) за фінансової підтримки Уряду Канади у Львівській області реалізувались 4 ініціативи: «Регіональна програма інноваційного розвитку Львівської області», «Моніторинг й оцінка регіональних програм розвитку малого підприємництва у Львівській області», «Розбудова спроможності Львівської обласної державної адміністрації щодо надання якісних адміністративних послуг», «Інтеграція гендерної складової до усіх сфер публічної політики Львівської обласної державної адміністрації».

Як зазначив голова облдержадміністрації Віктор Шемчук , будь-які міжнародні проекти важливі для регіону, оскільки презентують Львівщину для Європи та світу.

«Ми маємо набиратися досвіду в тих, хто вже пройшов шлях становлення демократії, економічного розвитку. Це для нас дуже важливо, оскільки завдяки таким проектам та міжнародній співпраці ми отримуємо корисну інформацію від канадських експертів щодо наших подальших кроків в реалізації пілотних проектів, які ми запланували», – сказав В.Шемчук.

Зазначимо, що Канадське бюро міжнародної освіти дало можливість керівникам вузів із Канади відвідати Львівщину, також буде реалізовано аналогічний візит представників Львівських вишів до Канади, де вони також будуть мати можливість поспілкуватись із колегами та перейняти досвід.

«Загалом 10-12 ректорів чи проректорів Львівщини відвідають Канаду. Це буде своєрідним продовженням тієї роботи, яку ми розпочали в лютому цього року», – відзначила директор Канадського бюро міжнародної освіти Карен Далкі.

Зі свого боку Віктор Шемчук наголосив на тому, що розвиток освіти сприяє ментальному збагаченню всієї нації.

«Регіон, в якому кожен сьомий мешканець – студент з традиційно сильною освітньою базою, має хорошу перспективу. І якщо ми зможемо сконцентрувати свою увагу і зусилля для того, щоб дійсно стати таким освітнім «хабом» і дати можливість рухатися нашим громадянам вперед, то й майбутнє регіону і загалом держави буде успішним», – підсумував очільник Львівщини.

Учасники зустрічі висловили взаємну подяку один одному за плідну співпрацю та надані можливості для реалізації проектів та обговорили перспективи подальших взаємин.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ