876 випускників Львівського національного медичного університету ім.Д.Галицького отримали дипломи про вищу освіту

876 випускників Львівського національного медичного університету ім.Д.Галицького отримали дипломи про вищу освіту

25.06.13 18:17 0 918
У п’ятницю, 21 червня, у Львівському національному медичному університеті імені Данила Галицького відбулось Свято урочистого випуску лікарів та провізорів. Урочисте засідання Вченої ради відкрив ректор цього ВНЗ, член-кореспондент НАМН України, заслужений працівник ВШ України, лауреат Державної премії України, доктор фармацевтичних наук, професор Борис Зіменковський.

У зверненні до молодих фахівців медичної галузі професор Б.Зіменковський зазначив, що зі стін Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького вирушає у самостійну професійну та життєву дорогу вже 222-й випуск лікарів і провізорів. «Знаменно також, що наступний рік – ювілейний, адже виповнюється 230 років нашої Alma Mater», – додав він.

За словами ректора, перший випуск у Львівському університеті склав лише 16 осіб, а дипломи отримають 876 лікарів і провізорів. «Впевнений, що послами доброї волі університету у світі стануть і 89 випускників-іноземців з 22 країн Європи, Америки, Азії та Африки, які повезуть у свої країни набуті професійні знання та пам’ять про Львів і наш університет», – зазначив Б.Зіменковський.

З вітальними словами виступила й заступник голови Львівської ОДА Ірина Романів, яка за дорученням керівника області Віктора Шемчука щиро привітала випускників з отриманням високого звання Лікаря та Провізора. Ірина Романів також побажала новому поколінню фахівців медичної галузі вдячних сліз врятованих пацієнтів, щасливої професійної долі, доброго здоров’я, молодого завзяття у зміцненні і розбудові вітчизняної медицини.

Також відбулося святкове театралізоване дійство за участю «батька медицини» Гіппократа (актор Василь Мицько). У сценарій вистави вплелися урочисті слова Клятви лікаря України, яку промовила  випускниця Університету Соломія Коваль (медичний факультет №1) та Клятви провізора України – Ольга Вознюк (фармацевтичний факультет).

До випускників звернулися Його Високопреосвященство Архієпископ і Митрополит Львівський УГКЦ Владика Ігор (Возняк) та Його Преосвященство Керуючий Львівською єпархією УПЦ, Єпископ Львівський і Галицький Філарет, які благословили випускників 2013 року. Благословення завершилося духовним гімном України «Боже Великий, Єдиний».

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині розвиток ...
Наступна новина: Львівщина: розпочато ...

КОМЕНТАРІ