Львівщина: Віктор Шемчук доручив до кінця року максимально забезпечити школи області внутрішніми вбиральнями

Львівщина: Віктор Шемчук доручив до кінця року максимально забезпечити школи області внутрішніми вбиральнями

25.06.13 16:25 0 995
Ми повинні докласти максимально зусиль для того, щоб до кінця цього року забезпечити загальноосвітні школи області теплими вбиральнями, – на цьому наголосив голова Львівської облдержадміністрації Віктор Шемчук 25 червня під час апаратної наради.

«Звичайно, є розуміння того, що не у всіх школах навчаються багато дітей, інколи діти навчаються у різних будівлях, однак нам потрібно бути  повністю  поінформованими, що ми можемо зробити індивідуально для кожної школи », – зазначив очільник області.

Нагадаємо, за попередні два роки облаштовано внутрішні туалети у 382 навчальних закладах. Станом на 1 березня 2013 року необхідно ліквідувати надвірні туалети ще в 401 школі, що потребує коштів в сумі 30,5 млн. гривень.

Найбільша кількість таких шкіл у Сколівському районі – 40, Яворівському – 38, Старосамбірському – 37,   Жовківському і Жидачівському  –  32.

У 2013 році, у рамках реалізації Програми розвитку освітньої галузі Львівщини обсяг цільової субвенції на вказані цілі збільшено у 2,2 рази порівняно з 2012 роком і становить 3 млн. гривень.

Зазначені кошти буде розподілено шляхом конкурсного відбору мікропроектів від кожної території. Подано 114 мікропроекти, за результатами конкурсної комісії буде підготовлено розпорядження голови облдержадміністрації про виділення коштів для   облаштування внутрішніх туалетів. Реалізація цих проектів дасть можливість залучити за кошти місцевих бюджетів, спонсорських та місцевих громад залучити 4,5  млн. грн.  Це дасть можливість ліквідувати надвірні туалети у 189 школах.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ