Фракція ВО "Свобода" в Львівській облраді: Слід відреагувати на антиукраїнські дії польського Сейму

Фракція ВО "Свобода" в Львівській облраді: Слід відреагувати на антиукраїнські дії польського Сейму

25.06.13 18:27 0 891
25 червня 2013 року на початку засідання сесії Львівської обласної ради депутати від ВО "Свобода" запропонували колегам відреагувати на заяву польського Сейму з приводу подій на Волині 1943 року, оскільки Верховна Рада навряд чи спроможна цього зробити.

Як відомо, 20 червня 2013 року Сенат Республіки Польща ухвалив шовіністичну заяву, в якій польські парламентарі посилаються на сфабриковані й доволі сумнівні факти, що не відображають справжньої картини подій на Волині та на заході України в роки Другої світової війни.

Депутати-свободівці підкреслюють: польські парламентарі чомусь забули, що західноукраїнські землі увійшли до складу Речі Посполитої внаслідок злочинної Ризької угоди 1921 року про розподіл українських земель між двома агресорами – Польщею та Совєцькою Росією. А вже 1939 року на поляків чекав аналогічний міжнародний договір Молотова-Ріббентропа, в якому жертвою агресорів стали вони.

Також депутати-свободівці обласної ради наголошують на тому, що своїми непродуманими діями польські політики розпалюють нове протистояння та заважають історичному примиренню двох народів. Депутати зауважують, що польські парламентарі граються з вогнем. Свободівці зазначають: такі дії польської сторони отримають адекватну відповідь українського суспільства.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина: розпочато ...
Наступна новина: За ініціятиви свободівців у ...

КОМЕНТАРІ