Рівненська область: рятувальники спільно з аграріями опікуються безпекою нового врожаю

Рівненська область: рятувальники спільно з аграріями опікуються безпекою нового врожаю

25.06.13 21:40 0 995
25 червня на території одного з господарств села Шубків Рівненського району відбувся виїзний щорічний семінар аграріїв, участь у якому взяло близько 70 керівників сільськогосподарських підприємств Рівненщини.

Перед присутніми виступив заступник начальника Головного управління Держслужби з НС області Олег Панюк.

«Під час збиральної кампанії у 2012 р. на території нашої області сталася 1 пожежа у Гощанському районі, внаслідок якої вогонь знищив 3,5 га зернових. Щоб не допустити виникнення пожеж під час цьогорічних жнив, співробітники Головного управління та підпорядкованих підрозділів здійснюють перевірки місць збирання, зберігання та переробки зернових і грубих кормів. Ми вживаємо заходів щодо організації цілодобового чергування членів добровільної та відомчої пожежної охорони. Крім цього, проводиться перевірка боєздатності зазначених підрозділів до дій за призначенням. З усіма працівниками сільгосппідприємств проведено інструктажі з правил пожежної безпеки», – зазначив майор служби цивільного захисту Олег Панюк.

Також аграріям Рівненщини нагадали про заборону спалювання стерні, післяжнивних залишків та неприпустимість використання зернозбиральної техніки без первинних засобів пожежогасіння та справних іскрогасників. Озвучені питання знайшли порозуміння з боку керівників сільгосппідприємств, які в свою чергу запевнили, що докладуть максимум зусиль, щоб врожай-2013 перетворився на запашні короваї, а не на згарище.

До речі, цьогоріч аграрії Рівненщини збиратимуть урожай зернових майже на 277 тисячах гектарів, на полях жнивуватимуть 2380 комбайнів.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ