На Рівненщині центр променевої терапії працюватиме потужніше

На Рівненщині центр променевої терапії працюватиме потужніше

25.06.13 22:31 0 985
Міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков відкрив капітально відремонтоване радіологічне відділення комунального закладу «Рівненський обласний онкологічний диспансер». Також центр променевої терапії поповнився додатковим обладнанням – другим лінійним прискорювачем, який придбали за кошти цільової субвенції із держказни. Нагадаємо, перший разом із комп’ютерним томографом заклад одержав у 2011 році від благодійного фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» в рамках державно-приватного партнерства. Олег Проскуряков акцентував, що коли бізнес є соціально відповідальним, то можна вирішувати чимало проблем. Відтак, Міністр екології та природних ресурсів України подякував меценатам.

Голова облдержадміністрації Василь Берташ також висловив вдячність фонду Ріната Ахметова. Адже завдяки співпраці з благодійниками рівненські медики одержали можливість лікувати хворих за найсучаснішими технологіями. Зокрема, в центрі променевої терапії вже пройшли повний курс лікування більше 850 пацієнтів. Із них 59 – діти (для малюків Фонд Ріната Ахметова облаштував спеціальні палати). Загалом на лінійному прискорювачі онкохворі отримали 250 тисяч процедур.

Втім щороку хворих на рак в області стає все більше. Так, якщо торік таких було 18 тисяч, то цьогоріч вже 19 тисяч 700. З них 157 – це діти. Щорічно, за підрахунками медиків, майже 3 тисячі онкохворих потребують променевої терапії на лінійному прискорювачі. Проблему захворюваності на рак розуміє Президент України Віктор Янукович, акцентував Василь Берташ. Так, ще під час відкриття центру Глава держави пообіцяв виділити держкошти на його дооснащення. Він дотримав слова, і Рівненщина одержала цільову субвенцію із державного бюджету на придбання другого лінійного прискорювача. Завдяки введенню його в експлуатацію вдасться приймати в 2,5 раза більше пацієнтів. Адже потужний апарат відрізняється від нині діючого багатьма додатковими функціями. Одна з найважливіших — автоматичне контурування пухлини. Донині над цим 72 години працювали інженери-фізики. Тож якщо на старому лінійнику за зміну приймали 15 пацієнтів, то на новому обслуговуватимуть до 40.

Відтак, спеціалізовану допомогу зможуть одержати ще більше онкохворих, а саме на наближенні якісних медичних послуг акцентує Президент України Віктор Янукович у рамках реформування галузі охорони здоров’я.

Про це повідомили у Рівненській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненщина: Олег ...
Наступна новина: На території України ...

КОМЕНТАРІ