Делегація Тернопільщини взяла участь у Східному економічному форумі «ЛЮБ-ІНВЕСТ»

Делегація Тернопільщини взяла участь у Східному економічному форумі «ЛЮБ-ІНВЕСТ»

25.06.13 18:33 0 929
Делегація Тернопільської області, очолювана заступником голови обласної державної адміністрації Василем Гецьком 20-21 червня взяла участь у Східному економічному форумі «ЛЮБ-ІНВЕСТ», який відбувся у м.Люблін Республіки Польща.

Під час візиту відбулась низка зустрічей, в тому числі: з маршалком Люблінського воєводства Кшиштофом Гетманом та віце-маршалком Кшиштофом Грабчуком на предмет налагодження міжнародно-регіонального співробітництва з Люблінським воєводством.

Сторони продемонстрували налаштованість підтримувати перспективні спільні проекти. Усвідомлюючи важливість налагодження співробітництва між регіонами обговорено питання розвитку договірно-правової бази представники Тернопілля та Люблінського воєводства дійшли спільного бачення щодо наповнення двостороннього діалогу змістовними та конкретними домовленостями. Найближчим часом відбудеться узгодження пропозицій з метою включення до угоди про міжрегіональну співпрацю.

Окремо, під час Форуму були обговорені перспективи економічної співпраці з польськими підприємцями.

Заступник голови обласної державної адміністрації Василь Гецько презентував економічний та інвестиційний потенціал Тернопільської області; перспективи європейської інтеграції, а саме вплив підписання Угоди про асоціацію Україна-ЄС на економічні зв'язки між Польщею та Україною; перспективи транскордонного співробітництва в рамках майбутніх європейських програм співпраці.

Під час переговорів на зустрічах були присутні Надзвичайний та Повноважний Посол України в Республіці Польща Мальський М.З. та Генеральний консул України у Любліні Грицак І.Ю.

Крім того, делегація Тернопільської області взяла участь у відкритті скверу ім. Тараса Шевченка у Любліні. Захід проводився під патронатом за мера міста Любліна Кшиштофа Жука та Люблінського муніципалітету.

Довідково: Східний економічний форум у Любліні, організований Маршалком Люблінського воєводства, під патронатом Міністерства закордонних справ України та Міністерства регіонального розвитку Польщі, надає можливість для встановлення взаємовигідних контактів Польщі та ЄС з партнерами із України, Білорусії, Росії та Молдови.

Головною метою форуму є розвиток та зміцнення економічної співпраці між підприємствами Люблінського воєводства та іноземними суб’єктами підприємницької діяльності, а також представниками місцевої влади та бізнес-інституцій.

Закордонні учасники мали можливість обрати партнерів для переговорів із Бізнес-каталогу 2013, в якому розміщено інформацію про діяльність близько 100 місцевих підприємств Люблінщини.

З електронною версією каталогу можна ознайомитися на Інтернет-сайті: www.forum.lubelskie.pl

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Представники преси та ...
Наступна новина: Рятувальники застерігають: ...

КОМЕНТАРІ