Валентин Хоптян: «Аграріям потрібно об’єднувати зусилля»

Валентин Хоптян: «Аграріям потрібно об’єднувати зусилля»

25.06.13 21:33 0 993
Голова облдержадміністрації Валентин Хоптян взяв участь у Дні поля, який відбувся на базі приватного агропромислового підприємства «Агропродсервіс» у селі Настасів Тернопільського району.

У своєму вітальному слові керівник області з приємністю відзначив, що у нашому краї є багато підприємств, які можуть ділитися власним досвідом. Особливе місце серед них займає «Агропродсервіс» Івана Чайківського. Кожного року їх стає все більше і тому не дивно, що за останніх два роки область збільшила валове виробництво зерна з 1 млн. 160 тис.т до 2 млн. 165 тис.т.

Голова облдержадміністрації приділив увагу земельній реформі. На його переконання, вона має бути найближчим часом завершена і головним гравцем на земельному ринку повинна стати держава.

– Саме держава має передавати землю у довгострокову оренду ефективним господарям, – підкреслив Валентин Хоптян, – особливо тим, хто розвиває і рослинництво, і тваринництво.

Ще одна важлива тема – несправедливість у розподілі дивідендів. Не зовсім правильно, зауважив очільник області, що аграрії виробляють продукцію, а величезні прибутки на цьому заробляють трейдери, тобто посередники.

Валентин Хоптян розповів, що голови обласних державних адміністрацій уже ставлять це питання перед Президентом України, аби аграрії самостійно виходили зі своєю продукцією на світові ринки. Причому, не з сировиною, а саме з продукцією переробки.

– Якщо ми об’єднаємо зусилля аграріїв, – наголосив Валентин Хоптян, – нам вдасться вирішити і це питання, і багато інших.

Керівник області привітав учасників Дня поля на тернопільській землі та побажав їм плідної роботи.

До слова, до Настасова прибули ділові партнери корпорації «Агропродсервіс» із пяти регіонів України, очільники аграрного сектору області, керівники райдержадміністрацій та районних рад, голови агроформувань з різних куточків Тернопільщини.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ