Повідомлення про замінування вокзалу на станції Львів виявилося хибним

Повідомлення про замінування вокзалу на станції Львів виявилося хибним

25.06.13 16:35 0 1016
У чергову частину лінійного відділу міліції на станції Львів 24 червня надійшло повідомлення про те, що заміновано приміщення Головного залізничного вокзалу. Працівники транспортної міліції евакуювали  близько 700 осіб, які знаходилися на той момент в приміщені вокзалу.

На місце події працювали слідчо–оперативна група Управління МВС України на Львівській залізниці на чолі з керівництвом Управління. Також були залучені працівники ДАІ, СБУ, швидкої допомоги, МНС.

Експертами науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при Управлінні МВС України на Львівській залізниці та колегами з Львівської області було обстежено всю територію вокзалу та привокзальної площі. Для огляду було залучено працівника кінологічної служби з службовою собакою.

Підозрілих предметів або ж елементів схожих на вибухівку виявлено не було.

За декілька годин Головний залізничний вокзал Львова почав працювати у звичному режимі. Затримки руху поїздів не було.

На даний час проводиться перевірка та встановлення особи правопорушника.

ДОРЕЧНИМ БУДЕ НАГОЛОСИТИ:

- витрата коштів на спільний виїзд спеціалістів-вибухотехніків науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУ МВС України у Львівській області та науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС України на Львівській залізниці на пересувній вибухотехнічній лабораторії по анонімному повідомленню про загрозу вибуху в залежності від складності об’єкта та відстані до нього, становить близько 1500-2000 грн.

- згідно статті 259 КК України «Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності», карається штрафом від п’ятисот до тисячі неоподаткованих мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років. Те саме діяння, якщо воно спричинило тяжкі наслідки або вчинено повторно, - карається позбавленням волі на строк від двох до семи років.

ПОРАДИ НАСЕЛЕННЮ

При виявленні вибухового пристрою або підозрілого предмета необхідно:

· не порушуючи обстановки біля місця знаходження підозрілого предмету, здійснити невідкладні заходи щодо організації особистої безпеки та безпеки оточуючих (безпечна відстань - не менше 50-ти метрів);

· терміново повідомити по телефону "102" про виявлений вибуховий пристрій чи підозрілий предмет (назвати своє прізвище, домашню адресу, телефон, точне місце знаходження вибухового пристрою) та місце, де Ви чекатимете на прибуття працівників міліції;

· виключити можливість користування мобільним телефоном поблизу місця знаходження вибухового пристрою, тому що не виключена можливість його спрацювання.

Пам'ятайте, що своєчасне повідомлення органів внутрішніх справ про всі факти правопорушення або злочинного задуму, а також підозрілі дії невідомих осіб стосовно Вас підвищує ефективність роботи органів правопорядку і особисту безпеку.

 ВЗГ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігівська область: ...
Наступна новина: На Чернігівщині напередодні ...

КОМЕНТАРІ