Міліція Буковини бореться з корупцією

Міліція Буковини бореться з корупцією

27.06.13 08:42 0 1021
За кримінальними провадженнями, відкритими стосовно держслужбовців з початку цього року було накладено арешт більш ніж на 2 мільйони гривень та відшкодовано збитків державі у розмірі понад 300 тисяч гривень.

З метою запобігання корупції та хабарництва, співробітники управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Чернівецькій області провели низку перевірок діяльності держслужбовців області.

У результаті проведених перевірок відкрито 86 кримінальних проваджень з ознаками корупції, 72 з них вже направлено до суду. За цими провадженнями відшкодовано збитків на суму понад 300 тисяч гривень та накладено арешт на суму більш ніж 2 мільйони гривень.

Зокрема, до суду направлено кримінальне провадження стосовно організованої злочинної групи з корумпованими зв’язками, члени якої створили на території Чернівецької області «фінансову піраміду» під виглядом реально діючої кредитної спілки. Один з організаторів цієї афери був депутатом однієї з Чернівецьких районних рад. Всього членами вказаної групи скоєно 94 кримінально караних діяння, з яких 65 з ознаками корупції.

Також до суду скеровано кримінальне провадження відносно організованої злочинної групи, до якої входили працівників одного із державних підприємств області. Троє чернівчан вносили фіктивні відомості у офіційні документи та привласнювали кошти фонду заробітної плати та підзвітні кошти підприємства в особливо великих розмірах. Наразі вже встановлена їх причетність до 6 таких фактів.

Крім цього, міліціонери склали 8 адміністративних протоколів за вчинення правопорушень, передбачених Законом України «Про засади запобігання і протидії корупції» та Кодексом України про адміністративні правопорушення. Зокрема, до адміністративної відповідальності притягнуто секретаря однієї із міських рад області, трьох голів сільських рад, головного лікаря медичного закладу області, двох депутатів сільських рад та 1 депутата міської ради.

Усі складені протоколи направлені до судів Чернівецької області. Чотири протоколи вже розглянуто. За рішенням суддів на двох посадовців накладено по 850 гривень штрафу.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ