Волинські медійники в рамках цільової програми «Школа сучасної журналістики» побували в Люблінському воєводстві Республіки Польща

Волинські медійники в рамках цільової програми «Школа сучасної журналістики» побували в Люблінському воєводстві Республіки Польща

27.06.13 10:52 0 853
Нещодавно велика група працівників мас-медіа в рамках цільової програми «Школа сучасної журналістики» побувала в Люблінському воєводстві Республіки Польща. Під егідою ГО «Форум українських журналістів» (голова правління – заслужений журналіст України Володимир Данилюк) та за сприяння обласної державної адміністрації (виконавчу владу нашого краю представляв начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю, депутат обласної ради Андрій Мельник) журналісти друкованих видань районного, обласного та загальноукраїнського рівнів, а також працівники телебачення, радіо та Інтернет-порталів не тільки ознайомилися зі специфікою роботи колег із газет «Кур’єр Люблінський» і «Дзєннік Східний», місцевої телекомпанії та радіо Любліна, але й здійснили низку офіційних візитів.

Зокрема, вони предметно поспілкувалися з віце-президентом Любліна, Генеральним консулом України в Любліні Іваном Грицаком, а також ознайомилися з роботою новозбудованого аеропорту «Люблін» і комунальної установи «Дім слова», де збережено та відтворено історію не тільки розвитку демократичних медіа, але й технології їх виготовлення, починаючи з минулого століття і до наших днів.

Окрім цього, делегація взяла участь в урочистостях із нагоди відкриття в м. Любліні скверу ім. Тараса Шевченка. Виконавчу владу Волині тут представляв заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Ющак. Спільно з ректором Вищої школи міжнародних відносин та суспільної комунікації (тут навчається найбільше по всій Польщі українських студентів) Міхалом Голошьом і з нагоди дня Конституції України покладено вінки до будинку, де в м. Холм у 1866 р. народився Президент УНР Михайло Грушевський, а також на могилу Прем’єр-міністра УНР Пилипа Пилипчука, прах якого з 1940 р. покоїться на древньому православному кладовищі на «Холмській гірці».

«Подібні заходи дозволяють волинським журналістам не лише підвищувати свій професійний рівень та налагоджувати партнерські стосунки з люблінськими колегами, але й допомагають нашим медіа ефективніше працювати в контексті адаптації до вимог сучасного інформаційного простору країн Європейського Союзу. Враховуючи, що в сусідньому воєводстві збереглося дуже багато об’єктів, що мають пряме відношення до історичної пам’яті всього українства, то і нинішній, і попередні візити на Люблінщину допомагають нашим журналістам краще усвідомлювати події минулого та розуміти реалії сьогодення», – зауважив Володимир Данилюк після повернення на Волинь.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ