На Волині – у розпалі сезон дитячого відпочинку та оздоровлення

На Волині – у розпалі сезон дитячого відпочинку та оздоровлення

27.06.13 10:22 0 799
Хід літнього відпочинку та оздоровлення дітей у м.Ковель, Ковельському та Турійському районах, а також дотримання вимог умов проживання та харчування дітей у дитячих оздоровчих закладах аналізувалися під час виїзного засідання міжвідомчої комісії з питань оздоровлення під головуванням заступника голови облдержадміністрації Олександра Курилюка.

Станом на у Ковельському районі уже завершили роботу 36 таборів з денним перебуванням, де активним дозвіллям було охоплено 2360 дітей. Триває оздоровлення у позаміському закладі «Оберіг». Табір працюватиме 4 зміни, тривалістю у 21 день кожна, всього за літній період тут планується оздоровити 260 дітей. Станом на 26 червня 2013 року в Ковельському районі організованими формами оздоровлення та відпочинку охоплено 2514 дітей, що становить 51%. Фінансове забезпечення літньої оздоровчої кампанії у Ковельському районі становить майже 565 тис.грн.

35% від загальної кількості дітей шкільного віку охоплено літнім відпочинком у Ковелі. З них: дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, - 79%, дітей-інвалідів 68%, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи - 42%, з багатодітних сімей - 50%, з малозабезпечених родин - 70%. На організацію оздоровлення у Ковелі спрямовано майже 300 тисяч гривень.

Основний контингент дітей Турійського району був охоплений відпочинком у таборах з денним перебуванням. Всього функціонувало 24 таких заклади. Крім того, діти району оздоровлюються у ДПУ «МДЦ «Артек», ДП «УДЦ «Молода гвардія» та кошти профспілкових організацій району, фонду соціального страхування з тимчасової втраті працездатності. Станом на в районі оздоровлено 59% дітей, на що спрямовано понад 250 тис. гривень.

За результатами розгляду питання літнього оздоровлення, заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк рекомендував Ковельській та Турійській райдержадміністраціям переглянути заплановані показники і збільшити до 70% кількість дітей, що будуть охоплені оздоровленням та відпочинком.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: У Львівській області за ...

КОМЕНТАРІ