Перебування луцьких освітян у кОлег за Бугом

Перебування луцьких освітян у кОлег за Бугом

27.06.13 08:01 0 800
З 25 по 28 червня представники установ освіти нашого міста: директор гімназії № 4 імені Модеста Левицького Олександр Мишковець, Луцького навчально-реабілітаційного центру Леся Волинець і головний спеціаліст відділу кадрово-методичного забезпечення управління освіти Юрій Волинець у складі делегації Волинської області побували у м. Бартошіце (Польща). Візит відбувався у рамках співпраці луцьких навчальних закладів з навчальними закладами Польщі, відповідно до двосторонньої угоди, яка була підписана 5 жовтня 2012 р. у місті Луцьку.

Під час зустрічі з колективом директорів та освітніх працівників Бартошицького повіту Верміно-Мазурського воєводства освітяни міста мали можливість обговорити питання психолого-педагогічної допомоги учням з особливими освітніми проблемами, організації профорієнтаційної роботи в понадгімназійній школі, допомоги у виборі професії, реалізації освітніх програм і проектів. Про діяльність гілок влади щодо цієї проблеми ділилися староста міста Бартошице Войцех Пророскі, голова адміністрації освіти міста Кшиштоф Каролевський, депутат Ольштинського сейміку, голова комісії з міжнародних зв’язків Збігнєв Петкаш.

Власними напрацюваннями поділилися начальник управління освіти облдержадміністрації Олександр Хомич і директори луцьких шкіл.

Під час відвідування навчальних закладів м.Бартошице, а саме Спеціального осередка шкільно-виховного (директор Марек Лідзінскі) і школи понадгімназійної імені Елізи Ожешкової (Збігнєв Петкаш) члени делегації мали можливість побувати на різнопланових практично-навчальних, корекційних заняттях, власноруч долучитися до ліплення виробів з глини.

Також члени делегації відвідали собор Святої Липки в м. Кенчин, де мали можливість насолоджуватись коротким органним концертом, а також здійснили водну прогулянку по Мазурських озерах.

У заключний день перебування волинська делегація ознайомилася з роботою української школи в м.Черняховську Калінінградської області (Росія), яка є партнером шкіл міста Бартошіце.

У ході переговорів, які проходили протягом всіх днів перебування волинської делегації, напрацьовано ряд спільних перспективних проектів, які будуть реалізовані навчальними закладами. Наступну зустріч представників освітян м.Бартошіце і волинських навчальних закладів заплановано на жовтень у м.Луцьку.

Управління освіти Луцької міської ради (724 800, 728 058)

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ