Депутати внесли зміни до Положення про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Луцька»

Депутати внесли зміни до Положення про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Луцька»

27.06.13 09:51 0 721
На розгляд депутатів міської ради вносилося питання про внесення змін до рішення міської ради від 17.12.2010 № 2/12 «Про затвердження Положення про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Луцька».

Доповідачем з цього питання виступив секретар міської ради Григорій Пустовіт. Він наголосив, що цьогоріч виникла колізія, коли на присвоєння почесного звання висунуто три кандидатури. І це не суперечить чинному Положенню. За його словами, раніше такого у практиці міської ради не було. Григорій Пустовіт зазначив, що обговорення кандидатур відбувається емоційно і жваво, а цим ми можемо образити кандидатів, які є поважними людьми.

Тому, за його словами, назріла необхідність внести зміни до чинного Положення про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Луцька». Зокрема, пропонується, що кандидатури обговорюватимуться на засіданнях постійних комісій міської ради, а потім на спільному засіданні усіх постійних комісій буде прийнята єдина кандидатура, яку уже й внесуть на розгляд сесії.

Григорій Пустовіт навів приклад, як у місті Хелм (Польща) присвоюють почесні звання громадян міста.

Це питання викликало жваву дискусію у залі. Свої думки та пропозиції з цього приводу висловили Анатолій Бірюков, Богдан Шиба, Юрій Вега, Микола Дендіберін, Олександр Плісецький, Андрій Осіпов, Сергій Григоренко, Іван Смоленг, Рустам Дячук та Петро Савчук.

Зрештою, внісши ряд правок до запропонованого проекту рішення, депутати його підтримали.

Також депутати затвердили план роботи Луцької міської ради на 2-ге півріччя 2013 року, прийняли звернення до Кабінету Міністрів України та Центральної виборчої комісії щодо використання програмно-апаратних комплексів.

Крім того, на розгляд депутатів вносилося питання «Про закупівлю додаткової літератури для вивчення історії України в загальноосвітніх закладах міста Луцька». Проект рішення внесений постійною комісією міської ради з питань освіти, науки, культури, мови. Про суть проекту рішення присутнім розповів депутат міської ради Юрій Вега. Тож обранці громади без обговорення підтримали запропонований проект рішення.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Парки Тернополя чекає ...

КОМЕНТАРІ