Міліціонери затримали іноземця, який вербував тернополянок у сексуальне рабство

Міліціонери затримали іноземця, який вербував тернополянок у сексуальне рабство

27.06.13 09:34 0 853
Статтю 149 Кримінального кодексу України – торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини слідчі Тернопільського обласного управління міліції інкримінують 29-річному іноземцю. Громадянин Грузії спеціально приїхав до Західної України, аби налагодити канал постачання живого товару на ринок турецької сексіндустрії.

«Дівчина шукає роботу за кордоном». З такого змісту оголошень, поданих до Інтернет мережі, розпочалися історії п’ятьох жінок. У кожної із них так склалися життєві обставини, що заради грошей вони ладні були на все.

Як розповів старший слідчий УМВС України в Тернопільській області Олег Дубчак, вербувальник особливо не приховував істинних способів заробітків. Але подавав інформацію у яскравих фарбах. Обіцяв, що дівчата будуть вільними, їх забезпечуватимуть усім необхідним – житлом, харчуванням, одягом. Словом, не робота, а курорт. Жодній із жертв не довелося відчути заморських «благ». У момент, коли торговець підбирав кандидатур на заморські заробітки, за ним пильно стежили оперативники.

Як повідомив начальник відділу боротьби з кіберзлочинністю Георгій Кондратюк, затримали зловмисника, що називається на гарячому, коли той ескортував до львівського аеропорту двох тернополянок. Дівчата потрапили у першу партію «товару», адже на руках уже мали закордонні паспорти. Троє інших в терміновому порядку мали виготовити документи і за кілька днів їх теж чекав Стамбул.

До слова, правоохоронцям вдалося з’ясувати, що «товар» громадянин Грузії відправляв конкретному адресату, адже час від часу він мав перемовини з жінкою із Туреччини. Домовленість була простою – спочатку вербувальник надсилав фото жертв, відтак, мав відправити їх до борделю. У місті на березі Босфору їх мали зустріти і довезти до місця проживання.

Планам людиноторгівців, на щастя, не вдалося здійснитися. Завдяки міліціонерам заробітчанки не потрапили у рабство. Триває досудове розслідування.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У 2013 році підприємства ...
Наступна новина: У Луцьку відбудуться ...

КОМЕНТАРІ