На Тернопіллі телефонні шахраї видурюють гроші у довірливих пенсіонерів

На Тернопіллі телефонні шахраї видурюють гроші у довірливих пенсіонерів

27.06.13 08:20 0 820
Велику суму грошей видурив телефонний шахрай у жительки обласного центру. Три тисячі гривень перерахувала 68-річна пенсіонерка за звільнення від відповідальності внука, який нібито скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Обдурена тернополянка розповіла працівникам міліції, що до неї зателефонував хлопець, який назвався її онуком. Насправді, родич потерпілої перебуває за кордоном, а тут раптом від нього дзвінок та ще й з тривожним повідомленням про дорожню пригоду. Спантеличена бабуся не стала нічого з’ясовувати, а кинулася виконувати прохання псевдоонука про те, що необхідно переказати три тисячі гривень на банківський рахунок. Взявши з дому вказану суму, подалася до найближчого відділення фінансової установи. Здійснивши банківську операцію, жінка чекала дзвінка. Не зателефонували, а прийшли… Невідомий чоловік попросив показати підтвердження переказу грошей. Впевнившись, що кошти перечислені, про що свідчила квитанція, незнайомець пішов геть.

Що з онуком? Тернополянка ще довго мучилася в здогадках. Правда відкрилася після того, як зателефонувала до родича. Той був шокований звісткою і переконував, що з ним нічого не траплялося. Ошукана пенсіонерка звернулася до правоохоронців.

Як повідомив начальник Тернопільської міської міліції Олександр Хілюк, від подібного роду шахраїв, на жаль, найчастіше потерпають літні жінки, котрих зловмисники лякають повідомленнями про нещастя, які трапилася з їхніми рідними, знайомими.

Ще однією жертвою телефонного шахрая, зі слів Олександра Борисовича, стала 78-річна жителька обласного центру. Пенсіонерка, намагаючись допомогти своєму знайомому, віддала пройдисвітам понад тисячу гривень.

Аби не потрапити у тенета подібного роду дурисвітів, правоохоронці радять зв’язатися з родичем, навіть, якщо почули запевнення про його зламаний мобільний апарат, чи про неможливість спілкуватися.

Якщо зловмисник наказує вам не класти трубку, бо інакше це нашкодить комусь з ваших рідних, спробуйте знайти інший засіб зв’язку і таки зателефонувати. А того, хто вам телефонує, попросіть назвати ім’я вашого рідного, місто в якому він живе, описати його зовнішність і відповісти на запитання особистого характеру. Пам’ятайте, у пройдисвітів одна мета – видурити у вас гроші.

Не довіряйте інформації, якщо не впевнені у її правдивості, тим більше, коли чуєте її у телефонній слухавці. Але якщо вже й трапилося з вами щось подібне, негайно звертайтеся до міліціонерів.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області в ...
Наступна новина: Чернівці: Віталій ...

КОМЕНТАРІ