У Рівненській області літні канікули розпочалися з екскурсій школярів до міліцейсько райвідділу

У Рівненській області літні канікули розпочалися з екскурсій школярів до міліцейсько райвідділу

27.06.13 08:57 0 822
Цікавий захід для школярів села Нивецьк Дубровицького району провели співробітники Дубровицького районного відділу міліції. Правоохоронці переконані: краще правопорушенню запобігти, аніж долати потім його наслідки. Це «золоте» правило міліціонерів. Як відомо, такі екскурсії мають водночас виховний і пізнавальний ефект, тим паче напередодні літніх канікул.

Розпочалася екскурсія з огляду основи основ органів внутрішніх справ - чергової частини. Зустрічали дітей у фойє, де начальник відділу кримінальної міліції у справах дітей Дубровицького РВ УМВС старший лейтенант міліції Віталій Янковський розпочав розмову зі знайомства. Наочні стенди, розміщені у вестибюлі, доповнювали його розповідь.

Діти, ніби заворожені, оглядали цей підрозділ. Їх цікавило буквально все: куди надходить дзвінок, якщо набрати «102», як виїжджають на місце події працівники міліції, як розшукують злочинців та, звісно, де їх тримають. Віталій Янковський вів свою розповідь у формі бесіди: запитував школярів, а вони охоче відповідали.

Особливу увагу при цьому офіцер акцентував на причинах, які непомітно, але неухильно призводять до фатальних вчинків, а саме: до кримінальної відповідальності, а іноді і до втрати здоров’я та загибелі людини.

Правоохоронці показали дітям бронежилети, каски, гумові кийки та кайданки, які хлопці та дівчата змогли навіть приміряти. Дізналися школярі і про роботу слідчих та експертів, зокрема, їм показали, як знімаються відбитки пальців. Дітвора була у захваті! Зацікавив дітей і сектор дільничних інспекторів міліції, адже дільничного вони найчастіше бачать в себе у школі. Працівники райвідділу охоче відповідали на всі запитання школярів.

Неабияке захоплення виникло в школярів від прийомів самозахисту, які працівники міліції їм продемонстрували.

Похід до міліції справив на дітлахів лише найкращі враження. Можливо, у майбутньому декого побачене втримає від якихось злочинних намірів. Були й такі, хто відразу виявив бажання потім служити в органах внутрішніх справ. Але найголовніше те, що школярі зрозуміли: міліція – це, в першу чергу, надійний охоронець, який при виникненні небезпеки завжди готовий захистити від злочинних проявів.

Катерина Семенюк

Дубровицький РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Питання залучення ...

КОМЕНТАРІ