Львівські медики переймали досвід кОлег із Кримського перинатального центру

Львівські медики переймали досвід кОлег із Кримського перинатального центру

27.06.13 08:41 0 958
На виконання соціальних ініціатив Президента України у Львівській області продовжується реалізація Національного проекту «Нове життя: нова якість охорони материнства і дитинства». Готуючись до проведення масштабної реконструкції в межах Національного проекту фахівці Львівщини активно вивчають досвід нещодавно відкритих в Україні перинатальних центрів.

Зокрема, працівники департаменту охорони здоров’я ОДА і лікарі Львівського обласного клінічного перинатального центру впродовж 2013 року вже ознайомились з роботою Житомирського, Рівненського і Полтавського перинатальних центрів, які створені в ході реалізації в Україні Національного проекту «Нове життя: нова якість охорони материнства і дитинства».

25 червня в.о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Середа відвідав Кримський республіканський перинатальний центр у м.Сімферополі в рамках виїзного засідання колегії МОЗ України в АР Крим.

Під час візиту кримчани поділилися своїм досвідом у налагодженні системи регіоналізації перинатальної допомоги. Орест Середа оглянув нове обладнання медичного закладу, зокрема, перший в Україні симуляційний центр, що призначений для проведення практичних тренінгів для лікарів і медичних сестер.

Також у Кримському перинатальному центрі представили комп’ютеризовані манекени «сим-мама» і «сим-бебі», які здатні максимально реалістично відтворити різні клінічні ситуації (нормального і ускладненого перебігу пологів).

Варто відзначити, що за 4 місяці існування у Кримському перинатальному центрі зосередились 60% пацієнток з важкою акушерською і соматичною патологією. У центрі є ліжка дитячої і підліткової гінекології, працює ургентна лабораторія, оснащена автоматичними аналізаторами.

Загалом, керівник медичного департаменту Львівської ОДА Орест Середа домовився з керівництвом Міністерства охорони здоров’я АР Крим і Республіканського перинатального центру про постійну співпрацю, обмін досвідом і делегаціями медичних працівників.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ