Андрій Рікота: "Садовий втілює соціялістичну зрівнялівку в її найгіршому прояві"

Андрій Рікота: "Садовий втілює соціялістичну зрівнялівку в її найгіршому прояві"

27.06.13 08:32 0 1024
Колишні відомчі будинки 29 та 31, що на вул. В. Великого 2007 року перейшли у комунальну власність, проте там і досі відсутні поквартирні лічильники обліку електроенергії, тобто мешканці переплачують за електроенергію. Про це 26 червня 2013 року повідомив депутат Львівської міської ради від ВО "Свобода" Андрій Рікота.

Як зауважив свободівець, у великій кількості відомчих будинків та, особливо, гуртожитків встановлювали лише загальнобудинкові лічильники обліку електроенергії.

"Для міста ця проблема дуже гострою є коли діє "Програма передачі гуртожитків у власність територіальної громади м. Львова", тобто кількість будинків, в яких необхідно встановити поквартирні лічильники, постійно зростає. Проте необхідної програми немає – міські виконавчі органи та комунальні підприємства, на балансі яких зараз перебувають ці будинки, в один голос заявляють про відсутність коштів. Так, у відповідь на мій депутатський запит про необхідність встановлення пристроїв поквартирного обліку електроенергії департамент житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради повідомив, що немає можливости встановлення лічильників у зв'язку з відсутністю грошей", – зазначив Андрій Рікота.

Депутат поінформував, що мешканці квартири, де встановлено лічильники обліку електроенергії, платять за тарифом для споживачів категорії "населення" 28,02 коп. за 1 кВт/год. виключно за ту електроенергію, яку особисто використали. Мешканці ж відомчих будинків, в яких відсутній поквартирний облік електроенергії, розраховуються за електроенергію за тарифами для категорії споживачів "населений пункт" 36,48 коп. 1 кВт/год. А сам розрахунок відбувається наступним чином: показники загальнобудинкового лічильника ділять пропорційно. "Фактично, міська влада втілює практику соціялістичної зрівнялівки", – заявив свободівець.

За словами депутата, для розв'язання проблеми та встановлення поквартирного обліку електроенергії потрібно близько 50 тис. грн. "Міський голова та його чиновники повинні надавати гроші на такі цілі першочергово, бо складається дивна ситуація: на фестивалі для туристів кошти є, натомість забезпечення хоча б елементарних умов проживання для львів'ян абсолютно ігнорується", – підсумував націоналіст.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Рівненські міліціонери ...

КОМЕНТАРІ