У Львівській області платники податків запитують – податківці відповідають

У Львівській області платники податків запитують – податківці відповідають

27.06.13 09:44 0 765
Фахівцями податкової інспекції Червонограда проведено семінар для юридичних осіб, під час якого було розглянуто питання подання податкової звітності в електронному вигляді, запровадження РРО з контрольною стрічкою в електронній формі, застосування положень Податкового кодексу України щодо прав, обов’язків, відповідальності платників податків, порядку оскарження рішень контролюючих органів, ліцензування певних видів господарської діяльності, новинок податкового законодавства. Присутні мали змогу ознайомитись з електронними сервісами Міністерства доходів і зборів України, а також отримати відповіді на запитання, які їх цікавили, зокрема:

Чи має право платник податків – юридична особа під час проведення перевірки подати уточнюючу звітність за період, що перевіряється?

Відповідно до п.50.2 ст.50 Податкового кодексу України платник податків під час проведення документальних планових та позапланових перевірок не має права подавати уточнюючі розрахунки до поданих ним раніше податкових декларацій за будь-який звітний (податковий) період з відповідного податку і збору, який перевіряється контролюючим органом.

Чи звільняється від обов’язку подавати декларації суб’єкт господарювання, який тимчасово не здійснює свою діяльність?

Платник податків зобов’язаний за кожний встановлений звітний період подавати податкові декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є, незалежно від того, чи провадив такий платник податку господарську діяльність у звітному періоді (п.49.2 ст.49 Податкового кодексу України).

Чи необхідно підприємству отримувати ліцензію на здійснення торгівлі коктейлями, які виготовлені з використанням алкогольних напоїв?

Здійснювати торгівлю коктейлями, які виготовляються з використанням алкогольних напоїв, можуть підприємства громадського харчування, які отримали ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями.

Скільки ліцензій слід придбати суб’єкту підприємництва, якщо планується здійснення торгівлі тютюновими виробами в декількох магазинах?

У разі здійснення торгівлі тютюновими виробами у декількох місцях торгівлі, на кожне окреме місце торгівлі придбавається окрема ліцензія на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

Чи потрібно нараховувати пеню на занижену суму податкових зобов’язань при самостійному виправленні помилок у разі подання уточнюючої декларації?

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі дільничні ...
Наступна новина: На Тернопіллі травень ...

КОМЕНТАРІ