Депутати обласної ради підтримали програму "Безпечна Львівщина"

Депутати обласної ради підтримали програму "Безпечна Львівщина"

27.06.13 08:11 0 832
Львівщина стане ще більш безпечним регіоном України. Адже тут обласні обранці підтримали і затвердили програму «Безпечна Львівщина», співрозробником якої є Головне управління МВС України у Львівській області.

На засіданні сесії Львівської обласної ради, яка відбулася 25 червня, 75 обранців підтримали обласну цільову комплексну програму «Безпечна Львівщина» на 2013-2015 роки.

Головною метою вказаної програми є забезпечення ефективної реалізації державної політики на пріоритетному напрямку розвитку держави, а саме у сфері профілактики правопорушень шляхом здійснення комплексу заходів, спрямованих на усунення причин та умов учинення протиправних діянь, а також налагодження дієвої співпраці правоохоронних органів, органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

Крім того, не менш важливим завданням «Безпечної Львівщини» є підвищення рівня правопорядку, забезпечення безпеки населення області, гостей, туристів, у тому числі під час проведення фінальної частини Чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу, вдосконалення діяльності органів державної влади, правоохоронних органів, покращення їх матеріально-технічного забезпечення.

Ініціатором та розробником вказаної вище програми є Відділ взаємодії з правоохоронними органами, оборонної роботи, запобігання та виявлення корупції апарату Львівської облдержадміністрації, а співрозробником – Головне управління МВС України у Львівській області.

На засіданні сесії Львівської обласної ради був присутнім начальник Штабу Головного управління МВС України у Львівській області полковник міліції Гладун Юрій Яремович. Ознайомлюючи депутатів облради з програмою «Безпечна Львівщина», Юрій Гладун зауважив, що реалізація цієї програми у нашому регіоні є необхідною, оскільки Львівська область є прикордонною територією і, відповідно, тут завжди багато людей, у тому числі – гостей з інших областей України та іноземців. Відтак, правоохоронні органи мають належним чином організувати захист і безпеку кожного громадянина.

В умовах сьогодення пріоритетними напрямками є створення систем соціальної профілактики правопорушень, комплексного забезпечення безпеки населення, об’єктів на території області, яке, своєю чергою, вимагає розробки та реалізації довгострокових заходів організаційного, практичного, профілактичного та нормотворчого характеру. Початковим етапом комплексного підходу до питання забезпечення безпеки в області є ця програма, розроблена з урахуванням позитивного досвіду нині діючих міських програм аналогічного спрямування.

ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ