Хмельниччина: захистити прозорий бізнес – викрити тіньовиків!

Хмельниччина: захистити прозорий бізнес – викрити тіньовиків!

27.06.13 08:26 0 851
26 червня відбулося засідання регіонального комітету з економічних реформ при облдержадміністрації. Воно пройшло під головуванням заступника голови облдержадміністрації Леоніда Гураля. Приводом для зібрання послужило реалізація реформаторського курсу Президента України у частині об’єднання податкової та митної служб у єдине Міністерство доходів та зборів України.

Такий крок керівництва нашої держави віднаходить свою втілення і на регіональному рівні. Даний курс на створення єдиного органу, який об’єднає фіскальні структури та повністю відповідатиме за системне наповнення бюджету, цілком відповідає європейським тенденціям. Головним завданням на першому етапі для новоствореного міністерства та його територіальних органів стає необхідність органічно влитися у сформовану систему влади. Потрібно забезпечити гнучке злиття декількох структур у єдиний дієвий механізм. Леонід Андрійович наголосив: «Створення зазначеного відомства є ефективним кроком в управлінні державними фінансами, забезпечує належні умови ведення бізнесу, сприяє зростанню як внутрішніх надходжень, так і зовнішніх, тобто інвестицій, в економіку України та зокрема нашого регіону». Інтеграція дає не лише можливість усунути дублювання функцій митниці та податкової, скоротити кількість працівників регіонального управління Міндоходів. Збільшення повноважень і формування єдиного інформаційного потоку дає можливість посилити потенціал та контроль держави щодо повноти надходжень доходів і зборів до бюджетів усіх рівнів.

Особливу увагу Леонід Андрійович сконцентрував на тому, що контрольно-перевірочні функції, які переходять до Міндоходів не повинні бути елементом зловживань та спекуляцій. Вони повинні однаково та правомірно застосовуватися до всіх суб’єктів підприємницької діяльності. Окремо посадовець підкреслив, що влада зараз максимально концентрує свої зусилля на боротьбі з тіньовими та нелегальними підприємцями. «Адже виникає такий перегін, коли весь податковий тиск лягає на лише легального підприємця, який працює відкрито, а тіньовий сектор працює лише на власні інтереси» – підсумував Л.Гураль.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Прокуратура перевірить, чи ...

КОМЕНТАРІ