На Хмельниччині безпека людей – акцент діяльності влади

На Хмельниччині безпека людей – акцент діяльності влади

27.06.13 08:15 0 817
Відбулось засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за участю першого заступника голови адміністрації Вадима Гаврішка в режимі селекторної наради з заступниками голів райдержадміністрацій, міських (міст обласного значення) голів – голів комісій з питань ТЕБ та НС, членів комісій. У ході заходу розглянуто 6 питань, що стосуються теми засідання.

Перше питання стосувалося стану підготовки органів виконавчої влади та місцевого самоврядування до дій з попередження надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру під час експлуатації об’єктів житлово-комунального господарства та інфраструктури в осінньо-зимовий період 2013-2014 років.

Вадим Дмитрович зазначив, що досвід організації заходів з підготовки до осінньо-зимового періоду, вимагає розробки комплексу заходів з підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів життєзабезпечення до роботи в осінньо-зимовий період 2013/2014 року на всіх підприємствах, з урахуванням проведених обстежень, визначенням джерел фінансування, виявлених недоліків, які мали місце в минулому сезоні.

Випробуванням для комунальників області стали аномальні снігопади цьогорічної зими. Проте, мобілізація зусиль комунальників, дорожньо-експлуатаційних служб, підрозділів ГУ ДСНС в області, дозволила оперативно реагувати на ситуацію та звести до мінімуму негативні наслідки цього природного явища. У комунальній теплоенергетиці діяли 55 аварійно-відновлювальних бригад, у водопровідно-каналізаційному господарстві – 58. Скарги та звернення, які надходили від громадян, оперативно усувалися.

У ході розгляду другого питання Вадим Дмитрович наголосив на зростанні захворюваності людей на гострі кишкові інфекції (сальмонельоз), кір. Звернув увагу посадовець і на порушеннях санітарного законодавства на підприємствах молокопереробної промисловості, продовольчих ринках та в магазинах, підприємствах громадського харчування, недотриманні вимог технології виробництва, порушенні вимог транспортування та зберігання харчових продуктів. Акцентовано увагу також на порушенні санітарних норм і правил у шкільних та дошкільних харчоблоках. На необхідність каналізування навчальних закладів сільських населених пунктів Вадим Дмитрович звернув особливу увагу.

Задля цих та інших проблемних питань санітарно-епідеміологічної сфери області неохідним стає планування комплексних заходів з метою упередження спалахів інфекційних захворювань і групових харчових отруєнь.

Під час засідання обговорили також питання щодо техногенної безпеки, функціонування автоматизованих систем раннього виявлення та оповіщення персоналу об’єктів підвищеної небезпеки. Про це питання доповів Борис Болібрух – начальник Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в області. Він проінформував учасників селекторної наради про стан протипожежного захисту та підготовки закладів освіти до навчального 2013/14 року та утримання джерел протипожежного водопостачання.

Наступним питанням засідання стало обговорення стану виконання окремих рішень комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, прийнятих у 2013 році. Обласною державною адміністрацією спільно з місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями області проведена систематична робота, спрямована на забезпечення безпеки і охорони життя людей на водних об’єктах області.

Вадим Дмитрович акцентував свою увагу на передачу гідроспоруд, що перебувають на балансах органів місцевого самоврядування приватним підприємцям в оренду.

Про стан забезпечення регульованого водокористування, наявності водозаборів із природних джерел (свердловини, поверхневі водозабори) та стану водомірних вузлів на них інформував Димінський Юрій - начальник обласного управління водних ресурсів. Він наголосив свою увагу на несанкціонованих зливах вод зі ставків і про небезпеку, що вони несуть.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Міністр екології та ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ