На Хмельниччині об’єднання податкової та митної служб працює на розвиток бізнесу

На Хмельниччині об’єднання податкової та митної служб працює на розвиток бізнесу

27.06.13 08:21 0 867
Об’єднання податкової та митної служб у єдине Міністерство доходів та зборів України як важлива інституційна реформа, що відповідає європейським трендам і процесу системного наповнення бюджету стало предметом обговорення на засіданні регіонального комітету з економічних реформ при облдержадміністрації.

Власне, активний діалог з приводу презентації Міндоходів не лише окреслив переваги для бізнесу в результаті злиття податкового та митного сервісу, спрощення адміністративних процедур та інших об’єднавчих плюсів, але й виніс на розгляд його учасників практичні проблеми. Не секрет, що розширення масштабів зовнішньоекономічної діяльності зумовлює поглиблення інтеграції міжнародних вимог в національну практику митного регулювання України.

Водночас при реалізації цих вимог мають бути враховані загрози забезпеченню національних інтересів як держави, так і легального виробника. Зокрема, збільшення економічних збитків для держави у вигляді недонадходжень до бюджету внаслідок викривлення митної вартості товарів, завдання шкоди здоров’ю і безпеці споживачів, наявність таких негативних факторів, як контрабандні потоки та «сірий» імпорт.

«Що стосується активності роботи співробітників підрозділів Міндоходів у боротьбі з контрабандою, то з початку року ними вже заведено 140 справ про порушеннями митних правил на суму понад 1 мільйон гривень. В ході проведення загальнодержавної операції «Держкордон-2013» з протиправного обігу вилучено шкідливий для здоров’я імпортний мотлох на півмільйона гривень. Керівництво Міністерства доходів і зборів добре розуміє, що однією з основних проблем ведення бізнесу в Україні є корупція. Зі створенням Міндоходів ми ще активніше застосуємо напрацьовані практики для зниження корупційних ризиків», - зазначив у виступі на засіданні перший заступник начальника Міндоходів у Хмельницькій області Володимир Михайлюк.

Співдоповідач по темі приватний підприємець Наталія Потапова, яка відома громадському загалу краю як автор багатьох бізнесових та законотворчих ідей, розповіла про нові законопроекти, спрямовані на лібералізацію податкової і митної політики, створення європейських умов для ведення бізнесу.

Очевидно, що виступ громадського активіста спонукав її колег висловити свою точку зору на процеси ведення бізнесу, детінізації економіки, викорінення такого ганебного явища як виплата зарплати «у конвертах» і, як наслідок, участі кожного у процесі сплати податків. Слушні пропозиції в зв’язку з цим внесли Іван Дунець, Інна Саковська, Сергій Федорук та Юрій Ярина.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Майже на тисячу гривень ...
Наступна новина: Рівненські міліціонери ...

КОМЕНТАРІ