В Закарпатській області шукаючи домівку, потрапив у … музей

В Закарпатській області шукаючи домівку, потрапив у … музей

27.06.13 10:30 0 881
Глибокої ночі спрацювала охоронна сигналізація у приміщенні краєзнавчого музею в селищі Ясіня Рахівського району. Відповідне повідомлення з пульта централізованої охорони УДСО при УМВС надійшло в чергову частину Рахівського райвідділу міліції.

Оскільки шлях з райцентру в гірський населений пункт – неблизький, то черговий офіцер підняв на ноги старшого дільничного інспектора міліції Дмитра Маскалюка, який обслуговує Ясіня. «Шериф», отримавши інформацію, одразу подався на вул. Грушевського, де знаходиться музей. Дорогою зателефонував своєму колезі Тарасові Філяку. На місці, обслідувавши будівлю, стражі порядку виявили розбите скло на вікні першого поверху. Зателефонували завідувачці закладу. Невдовзі жінка принесла ключі, якими відчинили вхідні двері. Дмитро Маскалюк замаскувався з тильного боку музею, Тарас Філяк подався обслідувати приміщення зсередини. Коли офіцер піднімався на другий поверх, згори почувся якийсь шум. А ще за мить з даху вниз стрибнув невідомий чоловік, який, швидко підвівшись на ноги, намагався розтанути в темряві. Однак утекти спритнику не вдалося -- опинився в руках Дмитра Маскалюка.

Яким же було здивування правоохоронців та керівника музею, коли вони побачили на втікачеві цінний експонат: старовинна шинель часів Другої світової війни. Невдовзі чоловіка доставили в Рахівський райвідділ. З’ясувалося: забрів у заклад культури під покровом ночі 29-річний Дмитро, житель сусідньої Івано-Франківської області. Від нього різко тхнуло спиртним. Довелося трохи зачекати, поки молодик прийде «до тями», щоб міг давати показання…

Виявляється, два роки тому в зимовий сезон Дмитро у пошуках роботи потрапив у Драгобрат. Тут вдалося влаштуватися кочегаром на базі відпочинку. Кухаркою працювала молодиця із смт Ясіня на ім’я Алла. Пара зав’язала певні стосунки. А після закінчення сезону молоді люди оселилися в родичів Алли. Спершу ніби все гладко йшло, та з часом молодик причастився до спиртного, і родичі його пасії почали з ним конфліктувати. Довелося переїхала на батьківщину Дмитра -- в одне із сіл Надвірнянського району Івано-Франківщини.

Зміна місця проживання нічого путнього не принесла, стосунки між кухаркою і кочегаром врешті-решт повністю охололи. Тож Алла за якийсь час повернулася додому. А нещодавно в Ясіня потягнуло й Дмитра. Правда, до своєї колишньої пасії він уже навіть і не навідувався. Зустрівся з кількома знайомими жителями селища, з якими працював у Драгобраті. Поки були гроші, приятелі «воркували» біля івано-франківця, гостина затягнулася до пізньої ночі. Коли зачинився останній розважальний заклад, компанія розбіглася. Добряче захмелілий Дмитро сам залишився на вулиці. Ніде було приткнутися на ніч.

Тепер чоловік стверджує, буцімто алкоголь геть «запаморочив» йому розум. Він забув, де знаходиться. Думав, що у рідному селі, тому пішов шукати домівку. Довго бродив вулицями, та все марно -- потрапити додому не зміг. Через негоду (червнева ніч у гірській місцевості видалася прохолодною, а на чоловікові були тільки штани та футболка) він весь трусився. Опинившись біля музею, вирішив піти погрітися. Вхопив каменюку і запустив нею у шибку. Через отвір проникнув усередину. На другому поверсі знайшов потрібну річ – шинель, в яку закутався і… заснув. Опам’ятався тільки тоді, коли почув, що відчинилися вхідні двері і в приміщення хтось увійшов. Намагався ретируватися. Викарабкався на дах, а звідти стрибнув донизу. Ось таким виявився похід в краєзнавчий музей для гостя із сусідньої області. Тепер йому ще інкримінується відповідальність згідно із статтею 185 ч. 3 КК України.

Михайло ПИСКАЧ,

«Відомості міліції»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області за ...
Наступна новина: Влада Чернігівщини сприяє ...

КОМЕНТАРІ